mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Slovenska igralka na stranišču doživela šok!

A. C., Zvezde, 04.07.2019 07:45:44

Na straniščih filmskega marketa v Cannesu ni nenavadno, če vidiš, da se dame ne samo ličijo, temveč tudi preoblačijo v petke in večerne toalete, umivajo zobe, lakirajo nohte. "Prvič mi je bilo to šokantno," je priznala igralka Aleksandra Balmazović.

Delite na:
Slovenska igralka na stranišču doživela šok!
Aleksandra Balmazović je v Cannesu doživela tako veselje kot razočaranje. Osebni arhiv Aleksandre Balmazović

»Komaj diham. Obisk Cannesa je res izjemen. Ob vsem glamurju, ki ga premore najpomembnejši filmski festival na svetu, se v zakulisju dogaja največja filmska 'tržnica' na svetu, ki pa ni tako glamurozna, še posebno ne ob nekajdnevnih norenjih po sestankih in zabavah, ki pa so del nujnega povezovanja. Na straniščih filmskega marketa ni nenavadno, če vidiš, da se dame ne samo ličijo, temveč tudi preoblačijo v petke in večerne toalete, umivajo zobe, lakirajo nohte. Prvič mi je bilo to šokantno. Ko pa sem ugotovila, da moraš spanje za normalno ceno v bližini prizorišča rezervirati nekaj mesecev prej, mi je bilo jasno, da je edina druga možnost velika torba z vsemi možnimi oblačili,« razlaga igralka in producentka Aleksandra. Takšen je bil tudi letošnji festival.

»Čeprav obožujem Francijo in vse francosko, sem bila kar nekajkrat razočarana: opeharili so me pri plačilu v lokalu, prevozu z Uberjem in celo na začetku za celoten (ne majhen) znesek za apartma, kar bi pričakovali kje na 'divjem vzhodu', in ne na 'urejenem zahodu'. Tako sem polovico dragocenega canskega časa preživela na policiji, ki se je na koncu 'naredila francoza' in dvignila roke v stilu, to ni naša stvar. Tako je primer prevzela slovenska policija, meni pa je postalo končno razumljivo, zakaj in od kod prihaja fraza 'delati se francoza',« pove igralka, ki pa se ji je kljub vsemu udeležba izplačala, saj se uspešno pripravlja na celovečerni film o Nikoli Tesli, kjer pa ne bo igrala Tesle, temveč ga bo koproducirala. Uspešna pa je bila tudi projekcija filma Vsi proti vsem Andreja Košaka, v katerem tudi igra. Tako ji Cannes ostaja v grenko-sladkem spominu.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 26, 26. 6. 2019.