lunin mrk Dobra karma

Tokrat bosta polna luna in lunin mrk vašim ...

neda ukraden Svet24.si

Neda Ukraden ne želi na skrivaj peti za le 30 ...

aleksandra pivec1 Reporter.si

Tajni načrt Aleksandre Pivec: ustanovila naj bi ...

potrč marko Svet24.si

Bodo Marka Potrča zaradi objav tožili celo v ...

DiTjlBYXkAEGfrn Necenzurirano

Orbanov ključni operativec zaprl račun v ...

Eva Boto Odkrito.si

V imenu naših glasbenic ponujajo sanjske nagrade

ljubezen-po-domače Njena.si

Ljubezen po domače: Zakaj se je Branko umaknil?

Ajda ima nov hobi

PR, 21.11.2020 11:30:28

Ajda z glasom širi obzorja sebi in drugim. In pri tem uživa.

Delite na:
Ajda ima nov hobi
Ajda Mlakar v studiu Promocijski material

V času, ki nas obdaja, je voditeljica radia Aktual, Ajda Mlakar našla nov hobi.

Začela je snemati audio knjige, to delo pa ji je zares postalo všeč. »S tem snemanjem sem začela šele pred nekaj meseci, a mi je tako všeč, da brez pomisleka lahko rečem, da sem v tem našla nov hobi,« pravi Ajda, ki snema za aplikacijo (Audibook), ki je na voljo uporabnikom, ki želijo priljubljeno knjigo v audio obliki.

Ta praksa je razširjena po svetu, vse bolj pa postaja priljubljena tudi pri nas. »Številne fakultete že objavljajo študijsko gradivo v audio obliki, prav tako so audio knjige dostopne v večini knjižnic,« pouči simpatična voditeljica.

»Jaz trenutno berem knjigo Hrepenenja in usoda – prve ženske na osemtisočakih, avtorice Dine Štěrbove. Zelo zanimiva knjiga o začetkih himalajskega ženskega alpinizma, ki pa poleg podrobnega opisa ženskih odprav na najvišje vrhove sveta, lepo oriše tudi čarobno himalajsko pokrajino in tamkajšnje navade. Med branjem zares uživam in si v mislih doživeto slikam te nepredstavljivo visoke in večkrat tudi zelo krute gore, upam, da bodo to občutili tudi tisti, ki bodo zgodbo poslušali kot audio knjigo,« pove.

Tako je izredno vesela, da je v tem času našla novo veselje in spekter svojih profesionalnih znanj z branjem audio knjig še razširila. »Lahko bi rekla, da med branjem padem v nekakšen trans, odklopim zunanji svet in se popolnoma vživim v zgodbo. Zame je to prava mala meditacija.«

Sicer pa zna biti branje kdaj tudi precej zahtevno. »Trenutno mi največ preglavic delajo himalajska imena gora, pa tudi posebna osebna imena alpinistov, ki jih moraš seveda nujno prebrati prav.

Tukaj mi zelo prav pride “tehnika branja” kjer s perifernim vidom že v naprej prebereš čim več besed, da lažje predvidiš bistvo vsebine; branje je tako bolj tekoče, zelo pomembna pa je tudi artikulacija in jasna izgovorjava,« še doda izkušena voditeljica.