Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Angelina Jolie - Zapletla se je z Rothschildom!

kš, 29.03.2023 10:45:45

Kdo je David Mayer de Rothschild in kakšna je njegova povezava z Angelino Jolie?

Delite na:
Angelina Jolie - Zapletla se je z Rothschildom!
Angelina Jolie in David Mayer de Rothschild Profimedia

Angelina Jolie, ki je pred sedmimi leti v dolgi in dragi sodni bitki končala svoj odmevni zakon z Bradom Pittom, je svoje zasebno življenje od takrat držala stran od oči javnosti. Medtem ko se je Brad Pitt javno srečeval z drugimi ženskami, je bilo Angelinino zasebno ali bolje rečeno ljubezensko življenje popolnoma skrito. Vse do zdaj ...

Angelino so namreč paparaci opazili, ko je zapustila triurno kosilo s svojim spremljevalcem, britanskim okoljevarstvenikom in dedičem nepredstavljivega premoženja Rothschildov, Davidom Mayerjem de Rothschildom. Njuno srečanje v restavraciji Nobu v Malibuju je pritegnilo veliko pozornosti – nihče namreč ne ve, kaj se skriva za tem kosilom in ali je morda bilo to kosilo romantične narave?!

david-mayer-de-rothschild
David Mayer de Rothschild
Profimedia

Kdo pa je David Mayer de Rothschild?

David Mayer de Rothschild je britanski okoljevarstvenik in dedič premoženja Rothschildov, ene najbogatejših bančnih dinastij v Evropi, ki naj bi bila po Forbesu vredna več kot 500 milijard dolarjev. Rothschildi so začeli ustanavljati svojo bančno dinastijo že leta 1700 in vse do danes ostajajo pomembna družina z nepredstavljivim vplivom. Kot okoljevarstvenik se David Mayer de Rothschild posveča raziskovanju ekologije in trajnostnosti. V njegovem projektu 'plastika je revolucija' je svoje znanje in pozornost usmeril v zmanjšanje plastičnih odpadkov. »Ozaveščanje ljudi o okoljski problematiki je ključno za ustvarjanje sprememb. Človeštvo se ne more preprosto sprijazniti z uničevanjem našega planeta, ampak moramo ukrepati, če želimo zagotoviti lepšo prihodnost,« je dejal David Mayer de Rothschild v enem od svojih intervjujev.

david-mayer-de-rothschild
David Mayer de Rothschild
Profimedia

Ju povezuje filantropija ali kaj drugega?

Angelina Jolie je znana po svojem humanitarnem delu in filantropskih projektih, med katerimi je zagotovo najbolj znano njeno delo za organizacijo Združenih narodov za otroke (Unicef). V preteklosti se je kot ambasadorka Unicefa posvetila številnim projektom, med drugim zbiranju sredstev za pomoč beguncem in žrtvam naravnih nesreč.

Pojavlja se že vrsta špekulacij o tem, ali sta Angelina in David nov par. Vsekakor pa je vse skupaj precej nejasno. Ni znano namreč, ali je Mayer de Rothschild samski. Po podatkih časopisa New York Times se je bogataš leta 2020 poročil s Karino Deyko ...

Angelina Jolie in David Mayer de Rothschild
Angelina Jolie in David Mayer de Rothschild
Profimedia

Je vse to res?! 

Ena najbolj znanih teorij zarote trdi, da Rothschildi nadzirajo svetovno gospodarstvo in politiko. Po tej teoriji naj bi Rothschildi posedovali ogromno bogastvo in imeli velik vpliv na vse pomembne države in institucije po svetu. Nekateri teoretiki zarote trdijo, da Rothschildi skrivaj obvladujejo svetovne vladarje, finančne institucije in mednarodne organizacije, vključno z Združenimi narodi, in da uporabljajo svoj vpliv za dosego svojih ciljev, ki naj bi bili pogosto skriti ali zlonamerni. Teorija zarote o Rothschildih ima zelo malo znanstvene podlage in je večinoma plod domišljije in širjenja neresničnih informacij. Kljub temu pa je ta teorija zarote precej razširjena in se pogosto pojavlja v različnih medijih, kot so spletne strani, knjige in filmi.

Rothschildi posedovali ogromno bogastvo in imeli velik vpliv na vse pomembne države in institucije p
Rothschildi naj bi posedovali ogromno bogastvo in imeli velik vpliv na vse pomembne države in institucije po svetu.
Profimedia