reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Princ Andrew je z Diano načrtoval zaroto proti Charlesu

u.k., 22.09.2022 21:58:03

Princ Andrew je s princeso Diano na skrivaj načrtoval zaroto, s katero naj bi Charlesu preprečil, da bi postal kralj.

Delite na:
Princ Andrew je z Diano načrtoval zaroto proti Charlesu
Princ Andrew, vojvoda yorški, Kralj Charles III, Princ Edward, Grof Wessexa, Anne,Princesa Profimedia

Princ Andrew se je nekoč, glede na najnovejšo biografijo, povezal s pokojno princeso Diano, da bi svojemu bratu Charlesu preprečil, da bi postal kralj, trdi kraljevi žvižgač. V odlomku iz prihajajoče biografije Angele Levin o kraljici soprogi Camilli, ki jo je objavil časnik The Telegraph, kraljevi insajder razkriva, kako je potekala celotna spletka.

Kralj Charles III.jpg
Kralj Charles III
Profimedia

Princ Andrew je s princeso Diano na skrivaj načrtoval zaroto, s katero bi Charlesu preprečil, da bi postal kralj, William pa bi zasedel njegovo mesto na prestolu, trdi biografija, ki je že sedaj velika uspešnica. Vojvoda yorški naj bi želel, da bi William zasedel prestol, ko bo kraljica umrla, Andrew pa naj bi bil regent, če bi se to zgodilo, preden bi William dopolnil 18 let. Andrew naj bi tudi "lobiral" pri kraljici, da bi Charlesu preprečila poroko s Camillo, češ da je "neverodostojna".

Princesa Diana.jpg
Princesa Diana naj bi bila vsaj seznanjena z zaroto.
Profimedia

Te obtožbe izhajajo iz nove knjige kraljeve biografinje Angele Levin o Camilli, ki opisuje njeno pot od kraljeve izobčenke do kraljičine soproge. Levinova trdi, da ji je "visoki notranjepolitični predstavnik" povedal, da je Andrew želel "potisniti princa Charlesa na stran".

"Andrew je zelo močno lobiral in upal, Charles ne bo postal kralj, ko bo umrla njegova mati, in da bo krono nosil William," je zapisala.

"Ko je bila Diana še živa, je prek prijateljstva z Andrewovo ženo Sarah kovala zaroto z Andrewom, da bi princa Charlesa potisnili na stran, predvsem zato, da bi lahko princ Andrew postal regent princa Williama, ki je bil takrat še najstnik. Vse skupaj se sliši kot nekaj iz Igre prestolov.

Princ Andrew, vojvoda yorški, Kralj Charles III, Princ Edward, Grof Wessexa, Anne,Princesa.jpg
Princ Andrew, vojvoda yorški, Kralj Charles III, Princ Edward, Grof Wessexa, Anne,Princesa
Profimedia

"To so bili temačni in čudni časi, v katerih je paranoja postala resničnost, in to je bilo zaskrbljujoče. Njegovo obnašanje je bilo zelo, zelo negativno in skrajno neprijetno za kraljico, ki se s tem ni strinjala. Povedali so mi, da je bila to ena od redkih priložnosti, ko ni dosegel svojega,” je zapisala Angela Levin.

"Kljub temu je bil (Andrew) očitno jezen, ker ni mogel na nek način vladati državi. Do Camillinega pojava in njenega sprejetja v družino je ostal tako sovražen, da je še zdaj ne verjamem, da mu je kdaj odpustil."

"Kraljico je poskušal prepričati, naj prepreči poroko Charlesa s Camillo tako, da je bil do Camille precej strupen, zloben in zelo grd," je dejal vir.

Prince William and his wife, Duchess Kate.jpg
William in žena Kate
Profimedia

Buckinghamska palača teh trditev ni komentirala
Andrew in Charles imata napete odnose, saj si kralj prizadeva za zmanjšanje monarhije, kar bi lahko izrinilo vojvodovi hčeri, princesi Beatrices in Eugenie. Kralj naj ne bi želel, da bi Andrew v prihodnje opravljal kakršno koli kraljevsko vlogo, še posebej po tem, ko so se razkrila njegova druženja s pedofilskim finančnikom Jeffreyjem Epsteinom.