stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Slediti morajo temu strogemu pravilu, a en od njih ga neprestano krši!

M.K., 24.09.2021 13:49:31

Člani britanske kraljeve družine morajo v vsakdanjem življenju upoštevati številna pravila in protokole, nekateri pa jih še kar kršijo.

Delite na:
Slediti morajo temu strogemu pravilu, a en od njih ga neprestano krši!
Kdo še kar ne upošteva tega pravila? Profimedia

Nekaj, česar člani kraljeve družine ne bi smeli početi, je nošenje denarja (gotovine ali kartic) in za to obstaja tehten razlog. Ena oseba pa se tega pravila nikakor noče držati. Preberite, kdo je to in zakaj ima na določen dan VEDNO pri sebi nekaj denarja.

ZAKAJ NE NOSIJO DENARJA?

Stevardesa na letalskem poletu, s katerim sta leta 2017 potovala princ Harry in Meghan Markle, je razkrila nekaj podrobnosti njene izkušnje. Par je opisala kot “čudovit in olikan ves čas poleta”, vendar je prišlo do manjše zmede, ko sta morala plačati naročeno hrano in pijačo. Člana kraljeve družine sploh nista zahtevala, da bi videla račun, zaradi česar se je stevardesa spraševala, ali sta mislila, da je vse zastonj. Na koncu poleta pa je do nje pristopil njun osebni stražar in poravnal račun. Povedal ji je, da člani kraljeve družine “nikoli ne nosijo denarja” in da je on “odgovoren za plačilo vsega”. 

Nekdanji varnostnik princese Diane pa je pojasnil, zakaj je tako. “To počnejo zaradi varnosti in da bi ohranili čim večjo mero zasebnosti. Običajno za njihove stroške poskrbijo osebni stražarji, nato pa se jim porabljeni denar povrne.

Dodal je: “Ko sem delal za pokojno princeso Diano, sem to večkrat storil, na primer za obroke v restavracijah, hotelske rezervacije in podobno.

kate-middleton
Kate Middleton
Profimedia

KDO OD NJIH KRŠI PRAVILO?

En član kraljeve družine pa kar noče slediti temu pravilu. Oziroma, bolje povedano, članica, saj gre za kraljico Elizabeto II. Matriarhinja namreč ne upošteva tega pravila in ima v torbici vedno nekaj denarja - vsaj en dan v tednu. 

Kraljeva biografinja Sally Bedell Smith je razkrila, kaj monarhinja skriva v svoji torbici: majhno ogledalo, šminko, nalivno pero, osvežilne bonbone in očala za branje. Poleg tega pa ima vsaj vsako nedeljo s seboj bankovec ali dva za cerkveni prispevek. 

Kraljica Elizabeta II. in Princ Charles.jpg
Kraljica Elizabeta II. in Princ Charles sta si privoščila pomladanski sprehod
Profimedia

V veliki večini primerov kraljica ne potrebuje nobenega izmed predmetov, ki jih nosi s seboj, saj so njeni obiski skrbno načrtovani in urejeni do najmanjše potankosti. A obstaja drug razlog, zakaj je ključno, da ima vedno s seboj torbico. Z njo namreč pošilja diskretna sporočila in signale svojim uslužbencem. Na primer, če se želi umakniti iz pogovora z nekom, bo torbico prestavila iz ene roke v drugo, če pa je pripravljena zaključiti večerjo, bo svojo torbico položila naravnost na mizo. Zanimivo.

kraljeva družina.png
Kdo je bil letos najbolj priden?
Odkrito.si

Kdo pa je najbolj LEN izmed članov kraljeve družine? Kdo je najbolj delaven? Preberite!