Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Homofobijo skušal popraviti s seksizmom

M.K., 29.07.2021 11:27:19

Sponzorji so ga odslovili, javne kritike pa je raper DaBaby prejel od mnogo kolegov, vključno z Duo Lipo in Eltonom Johnom.

Delite na:
Homofobijo skušal popraviti s seksizmom
Nov videospot ni navdušil nikogar. YouTube (DaBaby)

Raper DaBaby (29) je v sredo izdal nov videospot “Giving What It’s Supposed to Give”, kjer obravnava homofobne komentarje, ki jih je izrekel med nedeljskim nastopom na festivalu Rolling Loud v Miamiju. Žal posnetek le trosi sol na odprte rane, saj vsebuje veliko mero seksizma. 

V videoposnetku, ki ga je režiral sam, drži znak z napisom “AIDS”, na koncu posnetka pa se v mavričnih barvah pojavijo besede: “Don’t Fight Hate With Hate” (‘ne bojuj se proti sovraštvu s sovraštvom’). Pod tem beremo njegovo pseudo-opravičilo: “Opravičujem se, ker sem jaz bil jaz, na enak način, kot si ti želiš svobodo biti ti.” Prav tako v videoposnetku prejema užitek od ženske in jo nato prežene, ker mu je njen užitek očitno odveč.

Med nedeljskim nastopom na festivalu Rolling Loud so raperja med njegovim nastopom posneli, ko je dejal:

"Če se danes niste pojavili z virusom HIV, aidsom ali katero od teh smrtonosnih spolno prenosljivih bolezni, zaradi katerih boste umrli v dveh do treh tednih, potem vžgite svetilko na mobilnem telefonu ... Fantje, če ne sesate ku**a na parkirišču, dajte gor vžigalnik na mobilniku."

dababy
Homofobijo je poskušal opravičiti v jasno seksističnem posnetku.
YouTube (DaBaby)

Organizacija GLAAD se je v sredo pridružila Dui Lipi, Eltonu Johnu in drugim, ki so javno kritizirali DaBabyjevo obnašanje.

“Retorika, ki jo je uporabil raper je netočna, boleča in škodljiva za skupnost LGBTQ in približno 1,2 milijona Američanov, ki živijo z virusom HIV,” je v izjavi dejal DaShawn Usher, pomočnik direktorja GLAAD za temnopolte skupnosti. “Zelo pomembno je, da DaBaby in njegovi oboževalci spoznajo, da ljudje, ki danes živijo z virusom HIV ob učinkovitem zdravljenju živijo dolgo in zdravo življenje ter ne morejo naprej prenašati virusa HIV. Stigma in napačne informacije o virusu HIV so zelo razširjene in treba bo opraviti še veliko dela, da bi izobrazili javnost - vključno z zvezdniki.