klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

S princem Williamom sta se razšla, zdaj pa bo postala kraljica

Katja Anžur, 13.05.2021 08:00:00

Preko trnja do prestola. Zgodba o ljubezni med vojvodinjo Catherine in princem Williamom je skoraj "filmska".

Delite na:
S princem Williamom sta se razšla, zdaj pa bo postala kraljica
kate in William sta pred kratkim praznovala deseto obletnico poroke Profimedia

Ko sta princ William in Kate Middleton začela svojo ljubezensko pravljico, se mladi vojvodinji verjetno ni niti sanjalo, kaj vse jo čaka v življenju in po kakšni poti bo nekoč hodila.

Spoznala sta se leta 2001, ko sta oba obiskovala prvi letnik Univerze St. Andrews na Škotskem, kjer sta celo živela v istem poslopju. Paparaci pa so leta 2004 izvohali njuno razmerje in ju začeli dan in noč obsedati in jima slediti, njuna ljubezen je bila v hipu na očeh svetovne javnosti in o romantičnih zmenkih in naključnih sprehodih sta lahko le še sanjala. Vse je šlo celo tako daleč, da je Kate za nekaj časa zapustila London, da bi se vsa situacija vsaj malo umirila in da bi kasneje lahko mirneje nadaljevala njuno romantično razmerje.

kate middleton, princ william
William je Kate že dal na čevelj, potem pa se je vrnil nazaj k njej.
Profimedia

Williamovi prijatelji je na začetku niso prav dobro sprejeli in so se ji za hrbtom večkrat posmehovali, največkrat zaradi tega, ker je njena mama delala kot stevardesa. To, da je Carol Middleton zgradila bogato kariero in ustanovila družinsko podjetje, ki ji je omogočalo, da se je njena hčerka lahko izobraževala na najbolj prestižnih univerzah, to ni zanimalo prav nikogar, še vedno so vsi v njej videli nekdanjo stevardeso.

Naklonjeni pa ji niso bili niti britanski mediji, ki so imeli za Kate svoj nadimek, klicali so jo Waity Katie, kar bi pomenilo; Kate, ki čaka, saj je bilo znano, da je Kate leta čakala, da bi se William zresnil, se umiril in jo končno zaprosil. A namesto zaroke je sledila šokantna novica, leta 2007 je kot strela z jasnega udarila novica, da se je kraljevi par razšel.

Princ Charles naj bi svojemu sinu postavil ultimat, da naj se zaroči ali pa konča razmerje in princ William se je odločil za slednje in se odpravil na dopust v Mehiko, kjer je slavil samsko življenje in se zabaval v nočnih klubih. Kate je ljubezenske rane celila na Irskem, kamor je odšla s svojo mamo in se sprva sploh ni želela pokazati javnosti.

princ-william-in-kate-middleton
V vojvodinji Catherine mnogi že zdaj vidijo bodočo kraljico
instagram

Konec maja 2007 je princa Williama le srečala pamet in nujno razmerje se je spet nadaljevalo, sprva le kot telefonski pogovori, mesec dni kasneje pa sta se prvič skupaj pojavila na zabavi in od takrat veljata za nerazdružljiv par. Sledila je zaroka v Keniji leta 2010, nato pa sta si leta 2011 v Westminstrski opatiji prisegla večno zvestobo.

Danes sta ponosna starša treh ljubkih otrok, britanska javnost pa v vojvodinji že leta vidi kraljico, saj je v svoji vlogi tako zelo suverena, da je že zdaj jasno, da je bila pravzaprav rojena za ta položaj.

Danes je jasno, da je svojeglavi William naredil prav, ko se je odločil zresniti in se vrniti v objem svoje Kate. Njun zakon velja za enega najbolj skladnih med kraljevskimi pari in zdi se, da ju nič ne more ločiti.

Kate Middleton. princ William (1).jpg
Princ William in vojvodinja Catherine veljata za enega najbolj stabilnih kraljevskih parov.
Profimedia