tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ditka Haberl povedala resnico o skladbi Dan ljubezni

A. M., 01.03.2021 16:35:07

Kljub temu, da Ema 2021 ni bila tekmovalnega značaja, ampak prepletena z nostalgijo, v medijih odmeva predvsem izjava Ditke Haberl, ki se nanaša na legendarno skladbo Dan ljubezni.

Delite na:
Ditka Haberl povedala resnico o skladbi Dan ljubezni
V Stockholmu so peli Ditka Haberl (na fotografiji), Oto Pestner, Ivo Mojzer, Tadej Hrušovar, Nada Žgur in Palmira Klobas. Mediaspeed

Voditelja Nejc Šmit in Lea Sirk sta nas tokrat popeljala skozi zgodovino najbolj odmevnih slovenskih in jugoslovanskih nastopov. Med njimi ne moremo mimo leta 1975, ko je na Jugoviziji s pesmijo Dan ljubezni zmagala slovenska skupina Pepel in kri, ki je nato v Stockholmu zasedla 13. mesto.

In tega nastopa se je skozi Emo 2021 spominjala tudi takrat glavna vokalistka skupine, Ditka Haberl, s katero sta se po telefonu pogovarjala voditelja. Na veliko presenečenje, ali pa tudi ne, je glasbenica dejala, da ji skladba, ki je danes še kako ponarodela, ni segla do srca, tako da je še danes ne more slišati.

Čeprav nismo bili najboljši, smo svojo vlogo opravili profesionalno, je na Emi 2021 dejala Ditka Haberl.

V Opatiji so nastopili Ditka Haberl, Nada Žgur, Alenka Sterle, Zvezdana Sterle, Palmira Klobas, Oto
Pepel in kri na Jugoviziji v Opatiji.
Mediaspeed

In kako je Ditki po več kot 45 letih slišati pesem Dan ljubezni? "Pesem ... Jaz bom rekla bom pesmica je enostavna, z refrenom, ki se ponavlja in je bil zame vedno tako 'pocukran'. Ljudje so jo vzeli sicer za svojo, postala je ljudska in danes malce že iztrošena. Ampak meni ni segla do srca. In jaz, hvala bogu, ko sem izstopila iz ansambla, jaz je še danes ne morem slišati ... Žal," je Lei Sirk odgovorila Haberlova in tako s to izjavo marsikoga tudi še kako presenetila.