Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ali so Jadranko Juras res vrgli iz RTV?

A. M., 27.01.2021 12:07:49

Po družbenih omrežjih že nekaj dni krožijo zgodbe, da naj bi komentatorko oddaje Zadnja beseda, Jadranko Juras, odstranili s komentatorskega stolčka.

Delite na:
Ali so Jadranko Juras res vrgli iz RTV?
Jadranka Juras je v zvezi z oddajo pojasnila celotno situacijo. Arhiv Lady

Na govorice in vprašanja gledalcev se je odzvala komentatorka oddaje, Jadranka Juras, ki je vse skupaj pojasnila na svojem facebook profilu. Glasbenica je v uvodu zapisala, da je tudi sama prejela vprašanje, ali so jo res vrgli iz RTV Slovenija oziroma iz oddaje Zadnja beseda, nato pa je obširno odgovorila.

Res je, da so me decembra umaknili zaradi javnega linča.

"Naj pojasnim - na RTV nisem bila nikoli zaposlena in nisem izgubila nobene službe. Sem samozaposlena v kulturi. Oddaja Zadnja beseda ima koncept menjavanja komentatork (z izjemo voditeljice in Katarine Kresal) in tako sem sama komentatorski stolček menjavala z gospo Vido Žabot. Res je, da so me decembra umaknili zaradi javnega linča, vendar je RTV ob napadu Tonina, SV in Sindikata stal na moji strani in v zvezi s tem tudi podal uradno izjavo za kar jim bom hvaležna do konca svojih dni. Lahko bi preprosto izjavili, da se od moje izjave distancirajo, a so zapisli tako kot je bilo res. Torej v izogib vsem insinuacijam - mene RTV ni ne odpustil, niti kaznoval, niti vrgel iz oddaje Zadnja beseda. Še se bomo gledali. Lep dan vam vse želim, sonce bo," je vse skupaj pojasnila Jurasova in tako vsaj za nekaj časa utišala zlobne jezike.

Povod za vse skupaj je bila novembrska oddaja, kjer je tekla beseda o investicijah v našo vojsko. Izjava Jadranke Juras je takrat dvignila precej prahu.

jadranka juras tvs.jpg
Jadranka Juras v oddaji Zadnja beseda.
TV Slovenija

Spomnimo. V oddaji Zadnja beseda se vsak konec tedna za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta.