atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Poglejte, kako bi Tinkara Kovač kmalu ostala brez nagrade

A. M., 20.01.2021 08:05:54

Priljubljena glasbenica, ki je lani kandidirala za direktorico Avditorija Portorož, se je te dni spomnila dogodka, ki je prav tako povezan s portoroškim Avditorijem.

Delite na:
Poglejte, kako bi Tinkara Kovač kmalu ostala brez nagrade
Tinkara Kovač je tudi leta 2019 osvojila festival MMS. Alesh Maatko

"Moj prvi album je že zdavnaj pošel. Pomislite, izdan je bil tudi v obliki kasete, davnega leta 1997," je svoj zapis na družbenem omrežju začela Tinkara, ki je nato vse svoje zveste oboževalce, ki jih ima tudi v tujini, obvestila, da bo vse pesmi iz tega albuma, ki je bil eden izmed njenih izjemno uspešnih, objavila na svojem YouTube kanalu.

"Zraven bodo tudi besedila, da boste lahko zapeli zraven," dodaja Kovačeva, ki se je naprej dotaknila prav naslovne pesmi Ne odhaja poletje, ki pa ima zagnimivo zgodbo! "Z njo sem zmagala na Melodijah Morja in Sonca 1996 v kategoriji Nova scena, ki je takrat še obstajala."

V hipijevski zlati obleki in z mokrimi lasmi po nagrado

"Na dan izbora se je ulilo kot iz škafa in so zato zmagovalca čez noč izglasovale radijske postaje. Dan kasneje sem šla na plažo in me ni bilo možno nikjer dobit do večera, mobilnega telefona še nisem imela. Ko sem se z mokrimi lasmi pojavila pred blokom, mama skoči na prag in vpije: "Zmagala si! Šibaj hitro v Avditorij na nastop in po nagrado!" Pogledam v omaro, zvlečem ven eno hipijsko zlato obleko od none in grem. Odpela sem pesem in prejela 50 snemalnih ur v studiu Hendrix, s pomočjo katerih sem zaključila snemanje svojega prvega albuma. Med nastopom pa je nastala tudi fotografija za mojo prvo naslovnico, takrat revije Stop. Jeijeije-e-e-eeeee ...," se je nepozabne zmage spomnila Tinkara Kovač, ki poletnim melodijam in Avditoriju Portorož zagotovo še ni rekla zadnje besede!

Za Melodije Morja in Sonca 2021 trenutno še ni znano, če julija bodo. Vzrok je kakopak koronavirusna epidemija. Kar se tiče pa direktorskega mesta ... razpis za novega direktorja Avditorija Portorož naj bi po lanski razveljavitvi letos ponovili. Potem pa bo, kar bo ...