testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Klemen Bunderla presenetil vlomilca?

PR, 03.12.2020 12:00:57

Tudi to se zgodi ...

Delite na:
Klemen Bunderla presenetil vlomilca?
Vdiranje v Klemnovo klet Radio Aktual

Pred kratkim se je priljubljenemu Aktualovcu, vedno energičnemu in nasmejanemu Klemnu Bunderli, zgodilo, da preprosto ni mogel v lastno klet.

»Dejansko se je to zgodilo čez noč. Ker ima klet zunanji vhod in ker so pred kratkim požigalci trikrat uničili sosednje smetnjake, sem najprej pomislil na vandalizem, na vlomilce,« razlaga Klemen o svoji neprijetni izkušnji.

»A bolj kot smo opazovali vrata in ključavnico, manj je bilo znakov o enem ali drugem početju. Ker tudi ključ ni imel ovirane poti, smo poskusili še z WD 40 in ko tudi to ni delovalo, je bilo jasno - vlomiti bom moral v lastno klet,« se grenko nasmehne in doda, da je zadnje čase še bolj pozoren na to, kaj se dogaja v njegovi okolici.

"A ni hecno - v času, ko si tako zelo želimo obiskov, delamo vse, da do obiskov ne pride ..."

»Od zadnjih požigov smo vsi zelo pozorni, kaj se dogaja v naši neposredni bližini,« pove Klemen. Ampak ko mu je ključavničar potrdil, da vendarle ni bilo vlomilcev, je kar malo lažje zadihal.

klemen-bunderla, vlomilec
Vdiranje v Klemnovo klet
Radio Aktual

Kako pa poteka vlamljanje v lastno klet?

»Samo vlamljanje v lastno klet je trajalo kar ene pol ure, bilo je kar hrupno, natančno. Seveda vlomilci to veliko hitreje naredijo, ker se jim ne gre za to, da bi vrata še kdaj lahko zaklenili. Ključavničar pa je moral biti zelo natančen, da ni ob tem nastala še kakšna škoda. Nova ključavnica je tako še bolj 'ojačana' kot je bila stara, čeprav je bila že tista odlična,« pove voditelj.

In kaj pravzaprav ima v svoji kleti? Je tam veliko dragocenosti ali so drugje?

»Iskreno bi bil za določene predmete (beri: šaro) kar vesel, če bi jih odnesli, hehe. Sigurno pa ne bi bil vesel škode, ki bila z menjavo vrat in vsega, kar pa je bilo vrednega v kleti. Notri se namreč skriva vse, od skrinje do tehnike, vlomilec pa bi se lahko tudi najedel in napil,« razkrije Klemen in doda, da so vse vredne stvari zdaj našle bolj varno skrivališče.

»Tudi glede zaklepanja smo postali veliko bolj dosledni oz. se neprestano preverjamo. A ni hecno - v času, ko si tako zelo želimo obiskov, delamo vse, da do obiskov ne pride, hehe. Tam gor imajo res smisel za ironijo.«