GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

EKSKLUZIVNO! Z njegovo "žurko" se je ukvarjal tudi premier

Sonja Javornik, 28.11.2020 19:10:07

O "zabavi" Erazma B. Pintarja, ki je ni bilo, so pisali mediji, z njo pa se je v re-tvitu kot primerom kršenja ukrepov ukvarjal tudi premier Janša.

Delite na:
EKSKLUZIVNO! Z njegovo "žurko" se je ukvarjal tudi premier
Erazem B. Pintar splet

Ta četrtek, 26. novembra, je Erazem B. Pintar praznoval rojstni dan. Naslednji dan je na svojem Facebook profilu objavil zahvalo: “Še enkrat hvala prav vsem, ki ste uspeli priti na moj RD, hvala še enkrat za vsa darila in vso to pozitivno energijo, Erazem vas ima rad!!!”

Zraven je prilepil posnetek zabave, na kateri s Petrom Lovšinom za zbrano družbo prepevata uspešnico Moja mama je strela.

Objava je hitro padla v oči raznim medijem in celo samemu permierju Janezu Janši, ki so hiteli pisati, da je znani Slovenec priredil veliko objavo in se ne ozira na ukrepe. Kar pa sploh ni res! Erazem nam je namreč ekskluzivno pojasnil, da gre za star posnetek, saj se ukrepov drži, čeprav ni zadovoljen z njimi.

janša retwwet.JPG
Premier Janša je re-tvital objavo o domnevni "veliki zabavi"
twitter

Naj ob tem omenimo, da v nasprotju z nekaterimi mnenji, ki Erazma obdolžujejo želje po pojavljanju v medijih, spodaj podpisana dobro vem, da temu ni tako.

Na večino klicev in mailov nas novinarjev se sploh ne odzove, kar potrjuje tudi zadnja zgodba okrog njegove objave posnetka z rojstnodneve zabave, saj ni niti opozoril medijev, ki so jo objavljali, naj popravijo neresnice.

zabava
Objava o "zabavi" Erazma B. Pintarja
splet

Ker se z Erazmom poznava že več desetletij, pa je le pristal, da pove ne samo, kaj pravi o medisjkih in političnih napadih, pač pa tudi, kako komentira naš boj z epidemijo.

Kako je prišlo do tega razvpitega posta?

Nobena skrivnost ni, da sem velik kritik strategij in ukrepov večine EU vlad, ko govorimo o Covidu. Ne gre samo za nesorazmernost, gre za popolnoma napačen pristop k strategiji, ki je in še bo povzročil veliko, veliko več škode kot koristi. To politično zablodo reševanja smo pač predrago plačali pri čemer devetdeset odstotkov računov še pride. Računov v obliki smrti, depresij, ekonomsko uničenih življenj in še in še. Moj predlog, o katerem sem pisal že marca, je bil, da ne posnemamo EU politične zablode, temveč uberemo povsem svojo pot. Za 5% denarja, ki bo porabljen za namen reševanja krize, bi lahko zagotovili 10.000 opremljenih postelj in na hitro izšolali ves potreben kader (za oskrbo Covid bolnika pač ne potrebuješ sester s 30-letnimi izkušnjami in širokim medicinskim znanjem) ter tako kvalitetno pomagali vsem takim s težkim potekom bolezni. Vse ostalo bi pustili tako kot je bilo. To bi bil najboljši družbeni kompromis in dejanska solidarnost.

Da so se ob ta post, ki je evidentno prikazoval star video, spotaknila politična medijska trobila in celo sam premier, pa dokazuje dvoje. Prvič, da imamo na oblasti popolnoma infantilno politiko, ki se ukvarja z vsemi otročarijami namesto s stvarmi za katere jo najemamo. In drugič, da se ti ljudje oprijemajo sleherne rešilne bilke, ki bi jih vsaj delno oprala krivde za popolen polom pri soočanju s Covid situacijo.

OK, ne glede na opisano lastno mnenje, se sam in moja družina ukrepov kar držimo. Jaz sicer na fb objavljam svoja mnenja, vendar nikogar nikoli nisem nagovarjal naj se ukrepov ne drži. Mislim, da so določeni (sicer redki) celo smiselni, vendar bi morali biti na nivoju priporočil. Represivne zgodbe se namreč vedno slabo končajo, za vse!

Kolega mi je poslal ta video s pripisom, poglej kako smo se imeli fajn, preden so nas zaprli, ali nekaj podobnega. Sam tega videa sploh nisem imel, sem ga pa takoj po mailu poslal ženi, ki je delala zgoraj v knjižici in pripisal, da jo naslednji dan vabim na praznovanje rojstnega dne. Tega smo potem seveda praznovali v najožjem družinskem krogu, kakopak. V petek dopoldne sem se ji za hec hotel zahvaliti še po mailu in spet videl ta video in sem naredil malo heca na fb. Zahvalil sem se ljudem, ker so pač prišli na to zabavo, saj je letos pač ni bilo. Vse je bil štos, dokler tega niso povzeli najbolj populistični slovenski mediji in, ne moreš verjeti, sam premier.

na zabavi1.jpeg
Objava o "zabavi" Erazma B. Pintarja
Splet

Se vam zdi ta reakcija medijev pretirana?

Ah, mediji so največji vojni dobičkarji. Služijo predvsem na dramatiziranju dogodkov, ustvarjanju panike in nesrečah ljudi. To je njihov kruh, naša legitimna pravica pa, da spremljamo tiste in toliko, kolikor nam to pač paše.

Da so se ob ta post, ki je evidentno prikazoval star video, spotaknila politična medijska trobila in celo sam premier, pa dokazuje dvoje. Prvič, da imamo na oblasti popolnoma infantilno politiko, ki se ukvarja z vsemi otročarijami namesto s stvarmi za katere jo najemamo. In drugič, da se ti ljudje oprijemajo sleherne rešilne bilke, ki bi jih vsaj delno oprala krivde za popolen polom pri soočanju s Covid situacijo.

erazem-b-pintar
Erazem B. Pintar je video na FB odstranil in objavil novo objavo
splet

Boste ob postu zdaj razložili, da gre za star video?

Post sem celo umaknil, ker me je klicalo nekaj kolegov, da jih kličejo vsi mogoči mediji in težijo, kdaj se je ta zabava odvijala. Ker pač spoštujem pravico vsakega, da si ne želi biti izpostavljen, sem to umaknil. Tudi to pa dokazuje, kako je politiki uspelo prestrašiti in razumsko ohromiti sicer povsem normalne, inteligentne in srečne ljudi. Katastrofa!