atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zimske počitnice v sosednji Avstriji

Oglasno sporočilo, 28.11.2017 07:01:26

Delite na:
Zimske počitnice v sosednji Avstriji

Katschberg
Zimski dopust kot iz slikanice 

Avstrijski Katschberg, je ena izmed najboljših destinacij za družinski dopust na sončni strani Alp. Smučarsko območje Katschberg-Aineck nudi 70 kilometrov smučarskih stez, široka in pregledna smučišča ter zagotovljeno zasneženost belih strmin.

Bild 3.jpg

Večina hotelov na katschbergski višini je neposredno ob smučiščih, dopustnikom, ki prenočujejo v 6 kilometrov oddaljenem kraju Katschberg, pa je na voljo brezplačni smučarski avtobus. Ta jih v samo 10 minutah pripelje neposredno na smučišče, kjer lahko uživajo v petrem programu zimskih doživetij.

www.austria.info, FOTO: Tourismusregion Katschberg Rennweg

Smučarski gori Beljaka, Gerlitzen Alpe in Dreiländereck

Region Villach_Franz Gerdl_Dreil+ñndereck2.jpg

Blizu tunela Karavanke se razprostira največje smučarsko območje srednje Koroške Gerlitzen Alpe. Ponaša se s 17 vzpenjačami, z 42 km odlično pripravljenih smučarskih stez in s 15 km smučarskih poti, za najmljaše pa je na voljo otroški snežni park. Bele strmine so široke, na lokaciji je ena najboljših šol smučanja v Avstriji, katere prednost je poučevanje tudi v slovenskem jeziku. Zahvaljujoč najsodobnejši tehniki zasneževanja je smučarska zabava zagotovljena od 1. decembra do začetka aprila.

Region Villach_Franz Gerdl_Gerlitzen7.jpg

Priporočamo tudi Dreiländereck pri Arnoldsteinu, ki nudi smučarske steze za začetnike in za rekreativne smučarje, zanimive kulinarične možnosti in 8 km dolgo stezo za sankanje. Nasvet: za ljubitelje smučarskih tur in zimske pohodnike sta ravno pravšnja naravni park Dobratsch in Alpen Arena, kjer se lahko tekači na smučeh svoji strasti predajajo tudi pod žarometi.

Region Villach_Gerlitzen Alpe_(C)KaerntenWerbung_Franz Gerdl.jpg

Željni sprostitve lahko uživate v koroških termah Warmbad-Villach, v najsodobnejšem avstrijskem termalnem svetu doživetij, in na beljaškem adventnem trgu, ki med 17. novembrom in 24. decembrom privablja z drsališčem in tradicionalnimi adventnimi hiškami.
www.austria.info, FOTO: Franz Gerdl


Z drsalkami po Dunaju
Obiskovalcev v božičnem času na Dunaju ne bodo pričakali le kulturni vrhunci, ampak tudi gladke ledene površine njihovega drsalnega društva. Možnost drsanja je zagotovljena v neposredni bližini dunajske koncertne hiše, zato se pozimi v dunajskem mestnem parku iz daljave pogosto sliši koncertna glasba.

00000072985-eislaufen-vor-einmaliger-kulisse-auf-dem-wiener-eistraum-stadtwienmarketing.jpg
FOTO: Drsališče na Dunaju, Rathausplatz (Wien tourismus)

Popolna ledena ploskev
Drsališče z umetnim ledom v centru Dunaja je gladko in lepo urejeno, možnost izposoje drsalk pa je velika. Na tem drsališču drsajo tako začetniki, kot tisti malo bolj izkušeni. Pogled na nekatere drsalce vas bo navdihnil in že kmalu po začetnem nerodnem drsenju bo prišlo na vrsto previdno polzenje po ledu. Korak za korakom se bo vaše drsalno znanje povrnilo in prevzel vas bo občutek sreče!

Punč na trgu
Če potrebujete odmor med drsanjem, se lahko okrepčate na stojnici s punčem na ledu. S kozarčki toplega napitka v rokah, boste lahko v miru pokramljali s športnimi prijatelji.

00000039167-wiener-eistraum-am-rathausplatz-wien-tourismus.jpg
FOTO: Drsališče na Dunaju, Rathausplatz (Wien tourismus)
Dunaj

Ledene sanje
Zagotovo vas bodo očarale tudi dunajske ledene sanje. Gre za pisano osvetljene predele drsališča med mestno hišo in gledališčem Burgtheater ter romantične ledene poti, ki se vijejo po sosednjem parku. Preizkusite kulinarične specialitete ob drsališčih pokramljajte s svojimi prijatelji!
www.austria.info