900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Zamrzovalnik bo odpravil pršice

Zoran Franc, Novice Svet24, 06.03.2018 13:01:55

Ste kdaj pomislili, za kaj vse, razen za shranjevanje živil, je še lahko koristen zamrzovalnik? Marsikdo najbrž ne. A zamrzovalnik je še kako priročen, olajša lahko marsikatero vsakodnevno težavo, ki nas spravlja iz tira.

Delite na:
Zamrzovalnik bo odpravil pršice
Plastično ali aluminijasto folijo boste lažje odvili, če jo boste za nekaj časa postavili v zamrzovalnik. Profimedia

Zamrzovalnik sicer ni ena od gospodinjskih naprav, ki so pozimi najbolj aktualne, a se boste naj morda pogosteje spomnili, če spoznate trike, ki vam jih omogoča in vam prihranijo živce, čas, denar, pa tudi energijo. V nadaljevanju vam razkrivamo nekaj priročnih trikov, zaradi katerih boste zamrzovalnik pogosteje uporabili. 

Znebite se pršic 

Če imate vi ali vaši najdražji težave z alergijo na pršice, je zamrzovalnik odlična rešitev. Svetujemo vam, da debele odeje, vzglavnike in plišaste igrače, torej stvari, ki so žarišča pršic, postavite za nekaj časa na hladno. V teh mrzlih dneh lahko sicer odeje, vzglavnike in plišaste igrače postavite tudi na teraso, a pred tem jih seveda zložite v plastično vrečko. Tam jih pustite čez noč. Pršice namreč ne marajo nizkih temperatur, zato se jih bomo tako zlahka znebili.

plišaste igrače
Za 12 ur shranite plišaste igrače v zamrzovalniku in tako odpravite pršice.
Profimedia

Zamrznjeni jeans 

Med najbolj prodajanimi hlačami tako za ženske kot moške še vedno kraljuje jeans. Nekateri modeli jeansa se sicer lahko med pranjem skrčijo ali precej hitro zbledijo, zato pogosto pranje jeansa ni zaželeno. Na srečo tudi ni potrebno, saj strokovnjaki menijo, da je dovolj, če se jeans pere na 14 dni. A obstaja še en preprosti trik ... Hlače zložite v platneno vrečo in jih čez noč pustite v zamrzovalniku. Nizke temperature bodo uničile bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj, in vaše hlače bodo spet pripravljene, da jih oblečete.

jeans 2
Če se vam je na hlače prilepil žvečilni gumi, jih postavite za dve uri v zamrzovalnik, da žvečilka zakrkne, nato pa jo preprosto odluščite.
Profimedia

Plastična folija 

Brez nje si delo v kuhinji skorajda težko predstavljamo, a pogosto nam para živce, ko se na robovih natrga in se noče lepo odviti z valja. Težavo rešite tako, da folijo za nekaj minut postavite v zamrzovalnik, a nikar predolgo, saj lahko izgubi primarni namen. Podoben trik lahko uporabite ob težavah z aluminijasto folijo; zamrzovalnik bo opravil tudi z njenim »trmastim« cefranjem.

Preberite tudi: Jamie Oliver razkriva svojo idealno kuhinjo. Kliknite TUKAJ!