stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Barva leta: Vsi odtenki vijolične

M. H., 16.01.2018 13:01:27

Če želite biti modni, se morate letos ne le odeti v vijolično, temveč tudi opremiti stanovanje z dodatki v tej barvi.

Delite na:
Barva leta: Vsi odtenki vijolične
Revija Zarja

Vsako leto Barvni inštitut Pantone izbere barvo leta. Ta takoj postane prevladujoča tako v modni industriji kot notranji opremi. Lani je bila to svetlo zelena, letos pa je vijolična, natančneje pantone 18-3838 ultra violet. Zanjo so se odločili, ker menijo, da je navdihujoča. Vijolična je sicer barva misticizma, skrivnosti kozmosa, kompleksnosti, konteplativne duhovnosti in meditacije. Izraža individualnost, a tudi čustvenost. Je barva umetnosti, nekomformnosti, enkratnosti in premikanja mej znanega. Menda naj bi njena izbira za barvo leta napovedovala novo dobo. Toda kako jo vnesti v domovanje, če vam ni do tega, da bi steno ali celo sobo prepleskali z njo?

barva leta hmhome.jpg

Uporabite jo za poudarek

Vijolična je dovolj močna, da bo v prostoru opazna, tudi če bo prisotna le v podrobnostih. Nekaj blazin, retro preproga, vijolične vaze, tudi le cvetlice ali majhen ametist na okenski polici so dovolj za popestritev domovanja s trendovsko barvo. Naslednji korak je lahko z barvo ali, še bolje, s tapeto poudarjena stena.

barva leta kombinacija 2.jpg

Omilite jo z drugimi barvami

Če se vam zdi »ultra violet« kljub vsemu premočna, jo lahko zmehčate v kombinacijah iz iste barvne družine: z lila, škrlatno, barvo sivke ali modro. Skupaj z belo sicer zažari v polnem sijaju, a izgubi svojo temačnost. Odsvetujejo pa kombinacije z rdečo, saj bi popolnoma prevzele prostor.

barva leta kombinacija 1.jpg

Spremenite jo v temo

Če pa ste ljubitelj vijolične barve, je najbolje, da sprejmete izziv in se podate v njene mistične globine. Narekuje močan, orientalski, dekadenten, a hkrati romantičen slog, odet v super močne v kombinacije z zlato, usnjem, temnim lesom. To je lahko secesija, maroški slog ali pa boho šik. V vsakem primeru bo vijolična zasijala v svoji polni duhovni luči. 

Preberite tudi: Nič več belih sten! Omislite si tapete. Kliknite TUKAJ!