GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Srebrna in zlata za prefinjen dom

Dunja Strašek, 07.12.2017 14:01:15

Posebej prefinjen in svečan občutek daje prisotnost srebrne in zlate. Mnogi niso ljubitelji teh barv, ampak njuna prisotnost nikogar ne pusti ravnodušnega.

Delite na:
Srebrna in zlata za prefinjen dom
Revija Ženska

Vsaka barva na svoj poseben način ustvari določeno vzdušje v prostoru, odvisno od njene količine in odnosa z drugimi elementi opreme. 

Če želite v svojem domu ustvariti posebno vzdušje, se poigrajte s srebrno in z zlato barvo. Čeprav lahko preveč te barve ustvari kičast učinek, pa so skrbno izbrani in nameščeni zlati in srebrni detajli tisti, ki dvignejo vizualno vrednost interjerja, a se je pri tem dobro držati pravila »manj je več« in ne boste zgrešili.

srebrna zlata dom TheFrenchBedroomCo_1817688_SterlingSilverFreeStand.jpg

V predsobi

S prisotnostjo zlate in srebrne lahko začnete že v predsobi. Nad elegantno komodo, polico ali mizico namestite ogledalo s poudarjenim okvirjem v srebrni ali zlati barvi. Če želite bolj umirjen učinek, izberite geometrijsko izdelan okvir brez ornamentov in detajlov.

Vhodni prostor je lahko zelo eleganten, če vanj postavimo dekorativen fotelj, ki služi tudi za praktično funkcijo pri obuvanju in sezuvanju, in talne svetilke, ki pospremijo zlate ali srebrne detajle fotelja. Na steno tako urejenega kotička lahko namestite ogledalo ali umetniško sliko. Omare in druge elemente opreme predsobe postavite na drugo stran prostora, da bi bil fotelj s svetilko osrednja točka.

srebrna zlata dom ARTHOUSE_1824211_ArthouseVelvetCrushFoilWallpaperS.jpg

V dnevni sobi in jedilnici

Veliko možnosti, da vnesemo srebrno ali zlato barvo, imamo v dnevni sobi. Elementi opreme, dekorativne tkanine in stenske obloge so lahko osnova. Okrasite kavč z blazinami v srebrni ali zlati barvi in dodajte taburet ali talno svetilko v enaki barvi in končen rezultat bo navdušujoč.

Več srebrne ali zlate v določenem delu prostora lahko prav tako vzbudi prefinjeno vzdušje. Popolnoma srebrna komoda v mat izvedbi v družbi srebrne talne svetilke je na belem ozadju videti zelo privlačno. Takšni detajli so lahko del dnevne sobe ali jedilnice.

S srebrno in zlato barvo lahko ustvarimo prefinjen in nekoliko nenavaden videz, katerega karakter dodatno okrepimo s stilskim ujemanjem ostalih elementov. K srebrni zofi lahko namestimo veliko ogledalo s srebrnim okvirjem – tako ustvarimo eleganten, a tudi razigran videz.

Tudi v jedilnici je prostor za srebrno in zlato barvo. Srebrne ali zlate dekorativne posode na komodi ali na mizi skupaj s srebrnim ali zlatim lestencem in sliko s tankim srebrnim ali zlatim okvirjem vdihnejo prostoru eleganco. Poudarek s srebrno ali zlato pa lahko ustvarimo tudi z jedilno mizo, če izberemo takšno, ki ima stekleno površino in zlato ali srebrno podnožje.

srebrna zlata dom TheFrenchBedroomCo_445003_SylviaSilverChestofDrawe.jpg

V spalnici

Tudi v spalnico se lepo poda srebrna ali zlata barva. Vnesete ju lahko s posteljnim pregrinjalom v tej barvi, s preprogo z zlatimi ali s srebrnimi niti, z zlatim ali s srebrnim vzglavjem postelje, z dekorativnimi predmeti ali nočnimi svetilkami in okvirji slik v teh barvah.

srebrna zlata dom AUDENZA_1830887_MongolianFurChair768PastelLustreTa.jpg