Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

S temi triki boste hitro olupili jajce, kivi ali krompir!

Zoran Franc, Novice Svet24, 16.02.2018 13:01:00

Preverite, kako lahko preprosto odprete steklenico s plutovinastim zamaškom, tudi če ste izgubili odpirač, ali pa hitro olupite kivi ali kuhan krompir. S temi triki bodo kuhinjska opravila precej lažja.

Delite na:
S temi triki boste hitro olupili jajce, kivi ali krompir!
Trdo kuhana jajca najlažje olupite tako, da na enem delu naredite majhno luknjico in nato močno pihnete vanjo, da lupina z membrano odstopi od beljaka. Lupljenje je tako hitrejše in preprostejše. Profimedia

Že res, da je v trgovinah na voljo na stotine pripomočkov, ki olajšajo kuhanje in pripravo hrane. A obstajajo tudi preprostejši pripomočki, ki jih boste našli v vsakem domu, brez nepotrebnega zapravljanja. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj odličnih trikov, ki vam bodo v pomoč, ko bodo vsi drugi pripomočki za pripravo hrane zatajili.

Odpiranje steklenic z zamaškom iz plute 

Ste tudi vi nekje izgubili odpirač in to ugotovili prav v trenutku, ko ste hoteli odpreti steklenico vrhunskega vina, namenjenega posebni priložnosti? Ne trudite se s kuhalnico in drugim kuhinjskim priborom, saj boste zamašek tako le potisnili v notranjost steklenice ali ga nadrobili. Ob rob steklenice, med vinom in zamaškom, nastavite plamen in steklenico na tem mestu segrevajte. Pritisk bo povzročil, da bo zamašek kar poletel iz steklenice, kot bi odpirali peneče vino.

odpiranje steklenice
Preprosto, hitro in brez nadležnih delčkov plute.
ARHIV

Olupite kivi 

Tudi vi obožujete kivi, a ga ne jeste, ker ga ne marate lupiti? Številni priporočajo trik z žlico, ki sicer lepo zaobjame mesnato sredico, a se lupina tako velikokrat strga in je zato kivi vseeno treba olupiti še z nožem. Preizkusite trik z metlico za stepanje. Zarinite jo v zeleno meso in obrnite, da izrežete celoten krog. Preprosto, kajne?

kivi
Z metlico za stepanje boste kivi razčetverili in hitro olupili.
ARHIV

Lupljenje krompirja

Tega opravila se vsakdo otepa, če je le mogoče, a vendar ni tako neprijetno, kot je videti na prvi pogled. Nikar se lupljenja ne lotevajte več z nožem, saj obstaja precej preprostejši trik. Še vroč krompir položite v ledeno mrzlo vodo in pustite vsaj pet minut, da se ohladi. Nato čez polovico, v krogu, po širini zarežite z nožem. Z obema rokama primite krompir in s palcema lupino povlecite v nasprotno smer. Ta način bo lupljenje krompirja močno skrajšal in »nočno moro« spremenil v preprosto gospodinjsko opravilo.

Preberite tudi: Kaj početi med zimskimi počitnicami? Kliknite TUKAJ!