nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Preverili smo cene tekočin za zaščito vetrobranskih stekel

Lara Jelen, 09.01.2018 14:01:20

Januarske temperature so bile v zadnjih dneh zelo prijazne, vendar zaradi tega v svoje avtomobile še nikar ne točite letne tekočine za vetrobranska stekla.

Delite na:
Preverili smo cene tekočin za zaščito vetrobranskih stekel
Pozimi potrebujemo zimsko čistilo za vetrobranska stekla. Profimedia

Že konec tedna bodo temperature ponovno padle pod ničlo in takrat bomo morali za volan sesti še posebej pripravljeni. Tekočina za zaščito vetrobranskih stekel pred zmrzaljo je v zimskih mesecih obvezna oprema.

Zato le preverite, ali je imate na zalogi še dovolj za dva meseca, in če ni tako, se odpravite ponjo. V trgovinah Müller vam ta in naslednji teden ponujajo 26-odstotni popust na dvolitrski koncentrat Klax za zaščito vetrobranskih stekel pred zmrzaljo do –60 °C. Akcijska cena izdelka je 2,79 evra (1,40 evra na liter). Cenejše čistilo za vetrobranska stekla za temperature do –30 °C smo našli v trgovinah Obi; tam boste plačali 4,99 evra za petlitrski izdelek, kar pomeni samo en evro na liter. Še ugodneje pa ga prodajajo v trgovinah Tuš cash&carry; pet litrov čistila Bistrex Tuš, ki učinkuje do –25 °C, prodajajo po 4,45 evra, kar je 0,89 evra na liter. Tri litre zimskega čistila znamke Mercator v istoimenskih trgovinah stane 3,99 evra (1,33 evra na liter). Na bencinskih črpalkah Petrol pa boste lahko za podobno ceno kot v Mercatorju kupili eko letno čistilo za vetrobranska stekla, medtem ko boste za zimsko različico v redni ceni odšteli približno trikrat več denarja.

slika 2 ob sivem okvircku
Slabo obrisano steklo vpliva na varnost, zato sta uporaba primerne tekočine za vetrobranska stekla in menjava brisalcev, ko je to potrebno, prednostni opravili pri vzdrževanju avtomobila.
Profimedia

Strgalo za led

Tudi strgala za led vam bodo to zimo gotovo še prišla prav. V Lidlu trenutno ponujajo strgalo za led 3 v 1, s priročno krtačo za sneg, z brisalcem, mehkim ročajem in s teleskopsko palico – za 4,99 evra. Preprostejše in manjše strgalo za led z metlico za sneg ponujajo v trgovinah Tuš cash&carry, a je cena izdelka višja od prej omenjenega, kar 7,55 evra. Če vam zadostuje čisto klasično strgalo za led brez posebnih dodatkov, pa se lahko ponj odpravite v Mercator, kjer ga prodajajo po ceni 0,49 evra. Morda se vam ta hip, ko zunaj res ni polarnega mraza, nakup ne zdi potreben, a saj veste: bolje je biti pripravljen in ne potrebovati, kot pa potrebovati in ne imeti pri roki.

Preberite tudi: Napovedi jasnovidcev za leto 2018. Kliknite TUKAJ!