profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Prenova v mansardnem stanovanju

Marjetka Pajk, Dom2, 01.08.2017 16:00:00

Lepo mansardno stanovanje je bilo pred leti obnovljeno in opremljeno za štiričlansko družino.

Delite na:
Prenova v mansardnem stanovanju

Opremljeno je klasično. V stanovanju so ostali kosi pohištva, ki so pripadali družini že v preteklosti in so našli vsak svoje mesto v večini prostorov.

Stanovanje je v dveh etažah. V spodnjem delu so velika predsoba, kopalnica, otroški sobi, kuhinja z jedilnico in dnevni prostor. Iz dnevnega prostora vodijo stopnice v etažo, kjer pa je le ena soba – spalnica. Stanovanje je opremljeno klasično in kljub temu, da je na podstrehi, je zelo svetlo. Z leti se je marsikaj obrabilo, poškodovalo in prišel je čas, ko je bilo treba prenoviti, osvežiti in polepšati prostore. Najbolj je bila prenove potrebna dnevna soba, zato so se lastniki odločili, da bodo v dnevni sobi zamenjali vse, razen stare pisalne mize in oblazinjenega stola ob njej.

Velika predsoba je polna zanimivih kosov pohištva, ki sta jih lastnika podedovala. Predsoba je edini prostor v stanovanju, kjer se ni nič spremenilo, le stene so na novo prebeljene.

Star kotni kavč in knjižno omaro ter klubsko mizico so lastniki zamenjali z novimi kosi pohištva. Odločili smo se za dva kavča svetlo smetanaste barve, beli sta tudi mizica in nizka omarica za televizor. Svetle barve in manj pohištva ter bela barva sten so prostor optično povečali. V delu ob stopnicah, ki vodijo v spalnico, sta ostala starinska pisalna miza in stol v beli preobleki, ki se odlično poda k novi podobi dnevne sobe. Nova je tudi sivo-bež talna preproga. Prikupni detajli: luči, pisane blazine ter lepe grafike na stenah so dali končni pečat prostoru.

KUHINJA

prenova mansarde 1.jpg

Kuhinja je bila izdelana tako kot otroški sobi – po meri, le miza je bila kupljena posebej. Zato smo se odločili, da kuhinja ostane, na novo pa se kupijo večja ali raztegljiva jedilna miza, stoli in sodobnejša luč nad mizo. Izbrali smo veliko mizo iz češnjevega lesa, stoli so moderne oblike, v črni barvi. Črna je tudi minimalistična luč nad mizo. Kombinacijo črne barve in češnjevega lesa smo izbrali namenoma, saj je v kuhinji, ki je prav tako iz češnjevega lesa, delovni pult črne barve.

OTROŠKI SOBI IN SPALNICA

prenova mansarde 2.jpg

Otroški sobi sta narejeni iz ene velike. Predelna stena je lesena, tu so še drsna vrata, ki ločijo fantovski sobi. Klasična oprema je brez letnice in še vedno moderna. Vonj po novem smo ustvarili s prikupno posteljnino in barvitimi dekorativnimi blazinami in na stene obesili nekaj slik. Vse drugo je ostalo nespremenjeno.

Romantična spalnica na podstrehi je edini prostor, kjer nismo ničesar prenovili. Na novo so nameščene le bele stenske knjižne police in omara, vse izdelano po meri. Bela barva novega pohištva se lepo ujema z lesom in kovinsko posteljo ter vlije sobi svežino in jo osvetli.

KOPALNICA

prenova mansarde3.jpg

Udobna in svetla kopalnica je že od samega začetka zasnovana za veliko družino. Bela barva v kombinaciji s sivo je večna. Pult, v katerega sta vgrajena umivalnika, je bil že dotrajan, zato smo izbrali novega v sivem kamnu. Za piko na i smo dodali novo sivo talno preprogo in okrasne detajle.