900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Poudarki v kopalnici

Dunja Strašek, Ženska, 13.10.2017 16:00:00

Dajo značaj in ustvarijo posebno vzdušje.

Delite na:
Poudarki v kopalnici

Kopalnica je prostor, ki ga veliko uporabljamo tudi za sprostitev, zato je pomembno, da v njej ustvarimo pravo vzdušje. To lahko dosežemo s pravo izbiro detajlov, kajti vsak prostor, ne glede na namembnost in ureditev, postane celota šele, ko vanj vnesemo svoje poudarke.

To, kar vsekakor mora biti sestavni del opreme kopalnice, so grelna telesa. Z izbiro elegantnih radiatorjev, ki so videti kot police za brisače, ustvarimo vzdušje kot v velnesu.

Tudi s svetilnimi telesi lahko ustvarimo prijetno vzdušje. Običajno izberemo za kopalnico stenske svetilke pri ogledalu in stropno svetilko za splošno razsvetljavo, povsem drugačen učinek pa da več vgradnih stropnih LED-svetil ali celo lestenec. Z njim osvetlite kot v kopalnici, pri ogledalu pa namestite več stenskih svetilk. Šteje pa tudi barva svetlobe – ta naj bo topla, saj je tudi koža pri tej barvi svetlobe videti lepša kot pri hladni barvi svetlobe v modrih odtenkih.

Obešalniki na stenah so mnogim nepomemben detajl, a s pravo izbiro dosežemo usklajeno podobo kopalnice. Vsi stenski elementi naj bodo usklajeni po barvi, obliki in materialih. Za usklajeno podobo štejejo tudi brisače. Le- -te lahko izberete v barvi talnih ploščic ali pa v kontrastni barvi. Kopalniške preproge naj se čim bolj skladajo z brisačami.

Če je kopalnica dovolj velika, lahko vanjo postavite tudi počivalnik, klop ali stol. Ne samo za počitek, služi tudi za odlaganje oblačil. Zanj izberite belo barvo, kot je sanitarna oprema, ali katero od že obstoječih barv, prijetno pa deluje tudi masiven les.

Poleg vseh detajlov pa poskrbite za prijetno vzdušje tudi z dišavami. Eterična olja so kot nalašč zato.