Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Plašč - kralj zime

Alma Glumac, Revija Ženska, 05.12.2017 14:01:07

Kreatorji so nam letošnjo jesen ponudili veliko sodobnih predelav klasičnih modelov plaščev.

Delite na:
Plašč - kralj zime
Arhiv proizvajalca

Eleganten teliran model plaščev je obogaten z umetnim krznom na ovratniku, trenčkot s pisano podlogo, ki je vidna na rokavih, žepih in tudi notranji strani ovratnika. Zelo modni so geometrijski vzorci, tudi v azurni in rožnati barvi.

Trenčkot je priljubljen pri vseh predstavnicah nežnejšega spola, ne glede na leta. A pri nakupu bodite pozorni na več stvari, kot je na primer kakovost tkanine in izdelave, dolžina kroja ter primernost barvne nianse. Majhnim postavam bolj pristojijo krajši plašči in ne tako široki. Narejeni naj bodo iz kompaktnejšega materiala. Visoke sloke ženske lahko oblečejo daljši in tudi širši model plašča. Izberejo lahko tudi minimalističen kroj sodobne mornarske različice plašča v priročni kamelji barvi. Pristoji tako svetlolaskam kot tudi temnolasim. Izberite takšen plašč, ki vas bo mehko objel in pogrel.

In še nasvet starejšim: časi, ko so se nosili malce preveliki plašči, so mimo. Tudi zime niso več tako mrzle in pod njimi ni treba nositi toplih volnenih puloverjev. Plašč naj se lepo prilega liniji ramen, rokavi pa naj segajo do zapestja tudi ob skrčeni roki. Ženskam v zrelih letih bo pristajal klasičen kroj plašča iz kšmirja, ki bo prijetno topel, glede barvne palete pa modni stilisti za zrela leta svetujejo tople, svetle zemeljske odtenke, pa tudi svetlo sivo. Plašč pa, ne glede na kroj, obvezno popestrite z živahnim vzorčastim šalom ali barvito svileno ruto.

Barve poživijo

Dame nižje rasti in širše konstitucije naj izberejo plašče v liniji črke a. Z detajli naj usmerijo pozornost pogleda. Eleganten enobarven pas na rožnatem plašču bo poudaril vitkost pasu, s pravo konfekcijsko številko pa boste s tem krojem zakrile širše boke in tudi trebuh. Pazite, da ne kupite prevelikega plašča in tudi ne premajhnega, saj boste pod nenehnim pritiskom, da morate izgubiti še kakšen kilogram. Vedno, kadar ste pri nakupu v dvomih, vprašajte usposobljeno prodajno osebje. Prijazne svetovalke si bodo z veseljem vzele čas in vam pomagale. In še naš nasvet: bodite svobodne in se dobro počutite v svoji koži, četudi imate kakšen kilogram več.

Če ste močnejše postave, lahko izberite rožnati plašč s svileno črno pentljo v pasu, krojen v obliki črke a. Poudaril bo ženstvene obline in skril morebitne nepravilnosti. Fin, malo svetlikajoč material in umirjen vzorec, čeprav rožnat, pa plašču dodajata pridih elegance. Zato je primeren tako za formalnejša poslovna srečanja kot tudi večerna druženja v dvoje.

H&M (barve plasc).jpg

Varna izbira za vse postave je tudi topla puhasta različica plaščev in krajših bund, ki pa se razlikujejo v debelini polnila. Če ste nižje rasti, se rajši odločite za krajšo jakno. Dolge močno barvite puhaste plašče naj nosijo visokorasle ženske s sloko postavo.

H&M (barve).jpg

Vitke predstavnice nežnejšega spola si lahko privoščijo tudi drznejše detajle, zato izberite rožnati plašč s širokim ujemajočim se pasom, ki deluje nadvse elegantno in damsko, navkljub močni intenziteti barvne nianse. Kombinirajte ga s črnim plisiranim krilom ali ožjimi hlačami na rob. Zraven pa obujte škornje z malo višjo peto ali nižje črne športne čevlje.

s.Oliver Black Label (barve).png

Doma imejte vsaj en plašč v umirjenih tonih, če pa ste po naravi živahni in polni življenja, boste letošnjo jesen izjemno zadovoljni. Močna rdeča vas bo poleg rožnate pogrela z intenziteto barve. Poda se predvsem temnolaskam, zato je rdeč plašč, poleg tistega v kamelji barvi, druga najbolj varna izbira in seveda modna klasika. V rdečem plašču boste videzu dodali pravo mero strasti in ognja, ki ju boste glede na zunanje temperature potrebovali.

Zara (barve).jpg

Plašča v nadvse modni modro sivi, karo varianti ali iz poletja preneseni kanarčkovi barvi kombinirajte s širokimi temno sivimi ali z olivno zelenimi volnenimi hlačami. Malce bolj okrogle bodo modne v kroju z visokim pasom, za udobje pa bodo izbrale elastične materiale. Izberite »latina« model hlač, ki je odlična izbira za vse s širokimi boki in zadnjico.

Umirjena eleganca

Minimalistični kroji navdušujejo z dovršenimi linijami, zato bodo zagotovo pritegnili pogled tistih z izbranim okusom. Kreatorji so postregli z bogato paleto krojev za vse priložnosti. Klasični črni plašči dajejo prednost detajlom. Bogat ovratnik iz umetnega krzna vas bo grel v hladnih jesensko-zimskih dneh, prav tako širok zaključek na rokavih. Omislite si še ujemajoče rokavice in modni videz zaokrožite z barvno torbico in čevlji. Črnino presekajte z barvno kombinacijo modnih dodatkov.

comma (umirjena eleganca).jpg

Vsem, ki imajo kilogram manj kot preveč, večkrat zavidamo, a tudi dame s sloko postavo naj pri izbiri jesensko-zimskega plašča pozornost namenijo kroju, dolžini in seveda izbiri materialov. Visokorasle lahko dolg, širok in malce prevelik plašč povežejo s pasom, lahko tudi volnenim. Slokim postavam pristojijo tudi minimalistični kroji in seveda klasični, kot je na primer mornarski ali vojaški.

Promod (umirjena eleganca).jpg

Ležerna varianta sivega ali belega plašča, povezenega samo s pasom iz blaga, brez sponke, je primerna za vse postave, priložnosti in leta. V plašču se boste počutili, kot da imate oblečeno najprijetnejšo dolgo volneno jopo, zelo svobodno in ležerno. Kombinirajte ga z bordo hlačami in vzorčastimi oblekami s plise hrbtnim zgornjim delom v umirjenih tonih.

Escada Sport (umirjena eleganca).jpg

Trenčkot v kamelji barvi naj letos popestri ovratnik z živalskim vzorcem in obroba na rokavih ali pa na pasu. Svetlolaske lahko posežejo tudi po črni različici plašča. Pazite le na leta, starejšim modni strokovnjaki svetujejo svetlejše zemeljske barvne odtenke.

Orsay (umirjena eleganca).jpg

Svetel ali temen teliran volnen plašč z dodatkom na ovratniku prijetno greje in pristaja tako svetlolaskam kot tudi temnolaskam. Nasvet stilistov rdečelaskam pa je, naj pazijo pri izbiri ovratnika z umetnim krznom, da se bo lepo ujel z barvo las. Teliran plašč je primeren za visoko, sloko postavo. Plašč kombinirajte z obleko dolžine tik pod koleni in visokimi škornji. Modni so škornji iz semiša, ki segajo čez kolena. Za piko na »i« izberite takšne z vezenino iz sedemdesetih let, ko so škornje krasile rdeče vrtnice, rožnati hibiskusi in velike rumene sončnice.

H&M (image umirjena eleganca okvirček).jpg

Vsem, ki se bodo želele zaščititi pred vetrom, svetujemo širok puhast šal v umirjenih tonih. Črna doda klasično resnost in prefinjenost. Kombiniramo ga tako na hlače, krilo kot tudi obleko. Njegova univerzalnost vas bo rešila v jutranji časovni stiski in še dolgo ne boste mogle pozabiti prijetnega dotika mehkega polnila.

Salsa (image umirjena eleganca).jpg

Kratek temno moder plašč v mornarskem stilu je varna izbira za vse rjavolaske, ki nikakor ne morejo pozabiti dolgega vročega poletja. V kombinaciji s sivimi elastičnimi džins hlačami in vzorčasto bluzo videz zaokrožite s tankim pasom.

Urbana kombinacija v mehkem usnju in udobni volni pristaja damam v poznih tridesetih, štiridesetih, še posebej svetlolaskam na poslovnem sestanku. Videz zaokrožite z usnjeno poslovno torbico, lahko tudi v sivi barvi. Modne so čiste linije torbic, popestrite jih lahko s sporočilnim napisom v drugi barvi.

Športno in urbano

Promod (image sportno).jpg

Tako kot mini črna obleka, džins hlače ali majica z napisom, je tudi plašč v kamelji barvi, ne glede na stil, nepogrešljiv kos v vaši garderobni omari. Klasičen eleganten plašč v kamelji barvi čistih linij nadomestite s športnejšo različico ali pončem. V hladnejših jesensko-zimskih mesecih zaseda plašč v kamelji barvi morda celo prvo mesto, zato so mu modni kreatorji namenili veliko pozornosti. Tesno mu sledijo siva v vseh odtenkih, bela, modra in zemeljske barvne nianse.

H&M (sportno).jpg

Vse legendarne kose plaščev lahko letos obogatite z modnimi dodatki in jim tako dodate potrebno svežino. Dobrodošle so velike broške, kričeče bleščice in kristali. Tudi veliki in široki topli šali so nadvse dobrodošla modna izbira, zato se ne ustavite le pri enem. Svetujemo trojček, in sicer svileno ruto v živalskem »printu« z leopardjim vzorcem, popestrenim z rožnato barvo, šal iz kašmirja v kamelji barvi in bombažen šal v vašem najljubšem črtnem vzorcu.

H&M (image sportno).jpg

Star pončo zamenjajte z novim. Vse, ki so ga že imele, ne morejo prehvaliti njegove hitre in preproste uporabe, saj zlahka »smuknemo« vanj. Prednost ponča je tudi v tem, da pristoji ženskam, ne glede na njihovo postavo, saj jih s prostim padom tkanine prijetno mehko objame. Letos so še posebej modni s kapuco.

Orsay (sportno).jpg

Trgovine so letošnjo jesen polne raznolikih modelov plaščev in jaken vseh barv, tudi v športnih različicah, »casual« variantah, veliko pa je tudi elegantnejših krojev s skrbno izbranimi tkaninami.

Tom Tailor (sportno).jpg

Na dobro krojeno krilo in škornje z višjo peto lahko oblečete tudi krajšo jakno, ki za las pokrije zadnjico. Lahko je v živahnejši hladni modri barvi ali temno olivno zeleni, starejšim pa priporočamo bež različico. Visokorasle močnejše dame naj gredo korak dlje in si omislijo jakno ali kratek plašč v živalskem vzorcu.

Tople zemeljske barve, vzorčaste tkanine, modeli jaken s kapuco pričarajo dih mestnega vrveža, zato je modna športna jakna elegantna izbira za prosto popoldne. V »oversize« jakni ali športnem plašču pa boste videti kot prava svobodna umetnica. Zato je ta izbira primernejša za vse svobodnejše poklice.

Zara (sportno).jpg

H krilu in nizkim čevljem oblecite kratko športno puhasto jakno ali daljšo iz nepremočljivega materiala, s poudarjenim stisnjenim pasom. Pri športnih daljših modelih so še vedno priljubljene notranje vrvice in pasovi. Kratko športno jakno, ki ji rečemo marsovec, lahko oblečejo vse, ne glede na kilograme, a naj z drugimi kosi oblačil poskrbijo za skladnost postave. Zato močnejšim predstavnicam svetujemo lahko pleteno obleko iz kašmirja v linijah črke a. Kratka športna jakna, lahko tudi puhovka v živahni, letos zelo modni kanarčkovi barvi, bo poživila izgled in fokus obrnila tja, kamor želite, na primer v zgornji del figure.