mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

On ureja stene, ona tla

Narratives / Trine Dahl, 12.12.2017 14:01:11

On ureja stene, ona tla – takšen je dogovor tega kreativnega para, kar se tiče notranjega oblikovanja in harmonije v njunem domu. Njun slog je prefinjen in zaznamujejo ga drzne ideje, ki jih najdemo po vsem njunem domu – prenovljeni leseni hiši na vzhodni obali Danske.

Delite na:
On ureja stene, ona tla
Dom2

Hiša je bila nekoč poletni vikend, zdaj pa je celoletna baza družine Christine Oppermann, 34-letne notranje oblikovalke pri podjetju Illums Bolighus, in Nicha Oppermana, 45-letnega kreativnega direktorja v oglaševalski agenciji Wannabee. Staro ali novo, drago ali poceni, original ali reprodukcija – v njunem čudovitem domu »funkcionira« vse, samo da je skombinirano v slogu in originalnosti.

Po vsej hiši, ki stoji le lučaj stran od obale Solroed, vlada skorajda grafičen red in čuta za estetiko zakoncev zares ne moremo zanikati. Lesena hiša je bila originalno nekakšna koča, ki so jo zgradili leta 2000, leta 2006 pa so jo povečali, da se v njej udobno počuti petčlanska družina, ki jo poleg mame in očeta sestavljajo še njune tri hčere – sedemletna Pandora, petletna Leonora in najnovejši »dodatek« družinskemu drevesu – leto dni stara Camelia.

Njun dom izraža njun okus in redno doživlja razne spremembe, saj oba rada preizkušata nove ideje. Nicho je modni fotograf, ki rad fotografira tudi v prostem času, in njegov model je tudi njegova lepa žena, kar je opazno na fotografijah v sobi s kaminom, spalnici in jedilnici. Kot grafični oblikovalec in umetniški direktor ima oko za detajle. Ročno je izdelal napis na kuhinjski steni – zabaven in drugačen detajl v sicer preprosti kuhinji.

Sicer pa lastnica o sebi pravi naslednje:

Moj osebni slog: Obožujem preprost dizajn in dobre, kvalitetne materiale. Všeč so mi nevtralne barve, kot so rjava, siva, črna in bela. Vedno k vsemu rada dodam še malo kičastega humorja.

Navdih dobim iz mednarodnih revij, s potovanj, sejmov in iz sveta mode.

Moj najljubši kos pohištva je čudovita klop, ki jo je vreme že zelo zdelalo in je prelepe sivo rjave barve.

TUJI-KT002_11.jpg

Dnevna soba je kotiček, kjer se druži vsa družina. Tam gledajo televizijo, počivajo in si »polnijo baterije«. Sivi zofi sta iz Ikee (model Ektorp), blazine z grafičnimi motivi pa so iz H&M-ove kolekcije Home. Čudovita kavna mizica je bila originalno na koleščkih, a so jih odstranili. Kolekcija lesenih in keramičnih vaz je Christinina ideja. Velika luč pa je delo Phillipa Starcka.

TUJI-KT002_31.jpg

Christina se je v svojo najljubšo klop »zaljubila« na enem od sprehodov z vozičkom. Klop, ki jo je vreme že pošteno obdelalo, je bila pred neko lokalno trgovino in Christina je prepričala lastnika, da ji jo je prodal. Ponosno jo je prinesla domov, zdaj pa jo krasi kolekcija krasnih knjig o umetnosti, fotografiji in dizajnu, vse skupaj pa dopolnjuje kipec Bude.

TUJI-KT002_12.jpg

Okrogla miza iz šestdesetih je Ikeina in vanjo sta se zaljubila na prvi pogled na neki Ikeini dražbi. Christina je dodala štiri stole v francoskem slogu, ki se odlično ujemajo s tlemi, na katerih najdemo značilen marsejski vzorec. Skupaj s Pantonovo retro svetilko in novimi elementi je kuhinja čudovita zmes slogov, ki vizualno zelo dobro spadajo skupaj.

TUJI-KT002_13.jpg

Nekaj dobrih idej in preprostih rešitev je kuhinjo spremenilo v čudovit svetel prostor, kakršnega sta si želela. Ikeini elementi so klasični in v kombinaciji z zanimivim pultom in lepimi ploščicami kuhinjo zaznamuje čist in prvinski slog, ki daje karakter celotni hiši. Grafitna barva se dobro ujema s sivo, ki prevladuje v preostalem delu hiše. Kuhinjo zaznamujeta še Nichov napis ter stena, ki je pobarvana z barvo za table in nanjo zapisujejo vse, česar ne smejo pozabiti.

TUJI-KT002_17.jpg

Pogled v spalnico, v kateri vlada zelo prečiščen slog. Vse, kar najdemo v njej, so postelja, preproste Ikeine lučke, tri uokvirjene slike in vijolična preproga.  
 
Zunanjost

TUJI-KT002_38.jpg

Krasna lesena koča je ob poti, ki se konča z morsko obalo. Kamenčki, lesena klop in jelenovo rogovje so tisti detajli iz narave, ki hiši ob morju dajejo prav poseben čar.

Več si oglejte v spodnji galeriji.

Preberite tudi: Na obisku pri Damjani Golavšek. Kliknite TUKAJ!