požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naredite sami izdelke za nego telesa!

U. B. Z., Bodi zdrava, 17.02.2018 13:01:09

Kako lahko sami izdelate zobno kremo, hranljivo masko za lase ali balzam za nego suhe kože?

Delite na:
Naredite sami izdelke za nego telesa!
Profimedia

Zobna krema

Za zobno kremo v prahu boste potrebovali skodelico jedilne sode bikarbone in 1/5 skodelice drobno mlete morske soli. Sestavini med seboj zmešajte in krema je pripravljena. V kremo lahko dodate še eterično olje mete, ki bo osvežila vaš zadah. Kremo hranite v steklenem kozarčku, katerega po vsaki uporabi dobro zaprite, da se krema ne navlaži. Če želite narediti tekočo zobno kremo, pa zgornjemu receptu dodajte še gliceril, ki ga dobite v vseh lekarnah.

Za obraz 

Ovseni kosmiči so hranljivi in bogati z vitaminom E ter zato idealna sestavina doma pripravljenih mask, saj blago čistijo in pomirjajo. Ta osvežujoča maska oziroma luščilo za obraz je idealno za razdraženo in občutljivo kožo.
Potrebujete: 4 žlice mletih ovsenih kosmičev, 50 mililitrov tople izvirske vode, žlico opranih in na koščke nasekljanih lističev mete, žlico baznega olja po izboru, kapljico eteričnega olja rožnega lesa (palisander), kapljico eteričnega olja pelargonije

Postopek:

Vse sestavine zmešajte in nanesite na očiščen obraz. Po dvajsetih minutah med izpiranjem nežno drgnite po obrazu.

Za lase

V prehodnem času ni na udaru samo naš obraz, temveč tudi lasje. Poskrbite za njih s hranljivo masko za lase, za katero potrebujete srednje velik, zrel avokado in žlico medu. Avokado olupite, odstranite koščico in ga pretlačite v pire. Zmesi nato primešajte žlico medu. Lase zmočite s toplo vodo in v njih vtrite mešanico avokada in medu. Sestavine recepta so primerne za srednje dolge lase.

Za telo

To luščilo bo poživilo vaše telo, odstranilo poroženelo kožo in jo pripravilo na nego z domačo kremo, katere recept najdete v enem od sosednjih stolpcev.

Potrebujete: skodelico koruzne moke, ½ skodelice pšenične moke, skodelico mleka v prahu

Postopek:

Sestavine dobro premešajte in shranite v tesno zaprto posodo. Enkrat tedensko si s to mešanico odstranite odmrle kožne celice, in sicer tako, da vzamete en del in ga zmešate v topli vodi. S tako dobljeno zmesjo nežno masirajte telo in potem izperite z večjo količino vode.

Za stopala

Da bodo vaše noge lepe in negovane tudi takrat, ko jih ne razkazujete v sandalih, bo poskrbel balzam za nego suhe kože.

Potrebujete: 10 gramov kakavovega masla, 10 gramov karitejevega masla, 12 gramov čebeljega voska, 4 žlice jojobinega olja, čajno žličko medu, 25 kapljic eteričnega olja sandalovine, 5 kapljic eteričnega olja ognjiča

Postopek:

Stopite maslo, vosek in jojobino olje nad vodno kopeljo in dobro premešajte. Zmesi dodajte še eterična olja in prelijte v čisto embalažo. Preden balzam pred spanjem nanesete na stopala, si naredite še piling. Tudi zanj najdete recept na tej strani.

Preberite tudi: Z dišečim oljem nad viruse in bakterije. Kliknite TUKAJ!