Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Na novorojenčke čaka že več kot 60 parov copatkov

Oglasno sporočilo, 09.11.2017 09:50:37

V preteklem mesecu se je začela vseslovenska akcija na pobudo Prve osebne zavarovalnice, ki opominja na pomen medgeneracijskega sodelovanja.

Delite na:
Na novorojenčke čaka že več kot 60 parov copatkov
Promocijsko gradivo

V DEOS centrih starejših so pričeli s pletenjem otroških copatkov, ki jih bodo na že 2. dan prihodnosti, 14. decembra, razdelili novorojenčkom, ki bodo rojeni prav na ta dan. 

Spretni prsti skrbno pletejo copatke.JPG
Spretni prsti skrbno pletejo copatke.
Promocijsko gradivo

Pobuda je bila v javnosti zelo dobro sprejeta, pletenju copatkov so se namreč pridružili tudi različni posamezniki iz vse Slovenije. Ob zadnjem štetju je bilo že več kot 60 parov, pridni prsti spretnih in dobrosrčnih ljudi pa vsak dan napletejo še kakšne. Vsi novorojenčki bodo zraven copatkov dobili tudi pismo starostnika z dobrimi željami in lepo popotnico za življenje.

V DEOS centrih se starostniki družijo ob pletenju.JPG
V DEOS centrih starejših se starostniki družijo ob pletenju.
Promocijsko gradivo

Organizatorji so prepričani, da prav ta generacija v svojih spominih in izkušnjah nosi zakladnico modrosti in vrednot, ki bi jih morale začutiti mlajše generacije. Pravzaprav ima vsaka generacija svoja pričakovanja, odnos do sveta in vrednote, ki se lahko med seboj čudovito prepletajo in plemenitijo.

Copatke bodo novorjenčkom podarili na dan prihodnosti.JPG
Copatke bodo novorjenčkom podarili na dan prihodnosti.
Promocijsko gradivo

Menjamo izkušnje za radovednost

V novembru bo v okviru pobude potekal tudi dogodek Menjamo izkušnje za radovednost, kjer bosta tudi ambasadorja medgeneracijskega sodelovanja, slovenska zvezdnika iz priljubljene serije Usodno vino. Igralka Teja Glažar bo z mladimi udeleženci delila svoje življenjske in poklicne izkušnje, Matic Jamar pa bo vzdušje polnil z radovednostjo in željami za prihodnost. Teja Glažar se prepleta generacijskih izkušenj in vizij zelo veseli: »Vem, kako pomembno je, da se vsi med seboj slišimo in čutimo. Prav je, da mi starejši mladim prenesemo vse znanje, izkušnje in poglede na svet, ki nam jih je dalo življenje, pomembno pa je, da smo tudi mi v stiku z mladimi, da se nalezemo njihove energije, igrivosti in znanj, ki so nam popolnoma tuje. To dela življenje lepo,« je še povedala.

Pobuda poteka v znamenju medgeneracijskega sodelovanja.JPG
Pobuda poteka v znamenju medgeneracijskega sodelovanja.
Promocijsko gradivo

Vse aktivnosti lahko spremljate na Facebook strani Prva pri življenjskih odločitvah, kjer boste našli tudi številne priložnosti, da tudi sami pustite svoj pečat za lepšo in bolj odgovorno prihodnost.