stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kitajci vstopili v leto psa

S. N. Č. Novice Svet24, 16.02.2018 16:01:09

16. februar je dan, ko po kitajskem horoskopu zavlada zemeljski pes, ki bo 5. februarja 2019 svojo žezlo in krono predal prašiču.

Delite na:
Kitajci vstopili v leto psa
donko arhiv svet 24

Za glavno značilnost psa velja akcija. Leto naj bi bilo torej dejavno, v znamenju naporov in nato temu primernih nagrad.

Pa ne bomo ostali pri posploševanju, kaj bo prineslo leto zemeljskega psa, ampak smo konkretno povprašali našega največjega strokovnjaka za to področje, Dušana Donka. Z veseljem nam je ustregel.

NASTANEK. Po legendi naj bi Buda pred tisočletji k sebi poklical živali, potem pa s svojim letom obdaril tiste, ki bi se odzvale prve. Najprej je pritekla podgana, nato pa bivol, tiger, zajec, zmaj, kača, konj, koza, opica, petelin, pes in prašič. Vrstni red prihajanja živali je vrstni red v kitajskem zodiaku. 

Novi podvigi 

Leto 2018 prinaša veliko ekonomskih sprememb, padec ali transformacijo glavnih institucij, prilagajanja v gospodarstvu in prenovo ali izgradnjo novih sistemov. Prva polovica leta je naklonjena raziskovanju in pridobivanju temeljitega znanja, kako popraviti ter spremeniti stvari in svet. Druga polovica leta pa je naklonjena novim začetkom in izgradnji novih pravil, novih standardov, rutin in sistemov. S 16. majem 2018 vstopamo v začetek osemletnega obdobja globalne finančne revolucije, ki bo spremenila način plačevanja, ki smo ga vajeni. Globalno bomo v tem obdobju sprejeli neke nove vrednosti in tehnološko naprednejši denar, najverjetneje kriptovalute – digitalni zapis vrednosti, ki omogoča večjo svobodo plačevanja, trgovanja, fleksibilnost in odpravo finančne rigidnosti. Nepremičninski trg bo v drugi polovici leta prvič po letu 2008 dobil nov velik zagon in znova se bo več gradilo. Na politični areni bo prihajalo do zahtev po pravičnosti in želji po enakopravnosti. Zemeljski pes napoveduje več intelektualnih, verskih, kulturnih, umetniških, nenavadnih, duhovnih in tudi tajnih aktivnosti. Na splošno je leto primerno za nov podvig, projekt, začetek ter proslave pozitivnih in srečnih dogodkov.

pes
pes
dreamstime

Splošno razpoloženje

V času vladavine zemeljskega psa bodo ljudje na splošno želeli napredovati, biti bolj prepoznavni in v središču pozornosti. Potekala bo tekma, kdo bo dosegel vrh in premagal vse izzive. Pojavi se želja postati cesar ali kralj vseh kraljev, čeprav bo za to treba več delati ali se celo bojevati. Mnogi se bodo držali svojih načel, jih branili ali drugim vsiljevali. Pokazali bodo odločnost in boj do konca. Zaradi takšnega vzdušja lahko pride do sporov, ki bodo skrhali mednarodne odnose, tako da lahko pričakujemo prepire, izzive, boje, teroristične napade in celo vojne. Leto 2018 kriči po družbenih spremembah.

Zdravje

Najbolj izpostavljeni organi so želodec, trebušna slinavka, vranica, noge, gležnji, stopala, mišice, celice, dlesni in grlo. Zdravstvene težave se pogosteje navezujejo na zastrupitve s hrano, driske, želodčne težave, bruhanje, preveliko telesno težo, sladkorno bolezen in tudi raka.

Otroci 

Otroci, rojeni v letu zemeljskega psa, so rojeni modreci, vizionarji in vodje, ki bodo pomembno prispevali pri iskanju bolj praktičnih rešitev za udobno življenje.

Vrlini 

Ključni vrlini, ki vladata letu zemeljskega psa, sta zaupanje in potrpežljivost.

Preberite tudi: Horoskop za zaljubljeni februar. Kliknite TUKAJ!