Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kaj morate vedeti?

Branka Grbin, Bodi Zdrava, 13.10.2017 11:00:00

Preden se odločite za lepotni poseg

Delite na:
Kaj morate vedeti?

Estetska medicina in plastična kirurgija sta dandanes vse bolj dosegljivi in o njej premišljuje vse več ljudi. A glede česa se je treba pozanimati, preden se zares odločite za poseg v telo?

Odločitev, da boste šli pod nož in nekaj spremenili na sebi, ni kar tako. Vsekakor ni kot obisk pedikerke ali frizerke, potrebne so raziskave o posegu in predvsem zdravniku, ki ga bo izvedel. Kako se vsega skupaj lotiti?

Nekaj že veste. Že samo dejstvo, da o tem resno premišljujete, pove, da nekaj že veste; morda ste na lastne oči videli odlično izveden lepotni poseg na znanki, ki vam je navdušeno razkrila svojo izkušnjo. Podrobneje se pozanimajte, h kateremu zdravniku je šla in kako je potekala celotna izkušnja. Če najdete še kakšno dekle, ki je šlo k istemu zdravniku in ima enake izkušnje, toliko bolje. Reklama od ust do ust je najboljša in najbolj preverjena. Povprašajte tudi po minusih, vedeti morate vse.

Preverite zdravnika. Na njegovi spletni strani raziščite, kaj dela, kako dela in kje dela. Preberite njegove članke, intervjuje in njegova razmišljanja. Zelo pomembno je, da sta na enaki valovni dolžini. Zelo pomembna je tudi lokacija: čim bližje vašega doma, tem bolje, če pa je bolj oddaljen, se pozanimajte o hotelih v bližini. Okrevanje v prvem tednu je namreč najtežje, zato je najbolje, da imate zdravnika v bližini, če morebiti pride do kakršnega koli zapleta.

Obiščite zdravnika v njegovi ordinaciji. Osnovni pregledi niso dragi, cene se gibljejo okrog petdeset evrov, za ta denar pa boste izvedeli vse, kar vas zanima: videli fotografije pacientov pred in po posegu, dobili podatke o kakovosti materialov, s katerimi dela. Predvsem pa boste začutili kemijo med vama. Ali je pravi, boste vedeli takoj. Če vam ostane čuden občutek, raje obiščite še kakšnega za primerjavo.

Rezervirajte si dopust. Ko ste našli ustreznega zdravnika in se dogovorili o vsem potrebnem, si v službi rezervirajte dopust ali bolniško; to vam lahko predpiše zdravnica, brez nepotrebnih in nelagodnih vprašanj. Če se le da, si vzemite nekaj dni več od priporočljivih, da boste res v najboljši formi in boste lahko normalno opravljali vse naloge, brez neprijetnih vprašanj sodelavcev.

Strogo se držite navodil zdravnika. Do pikice natančno upoštevajte, kaj vam pove. Če po posegu ne smete telovaditi toliko in toliko tednov, se tega držite kot pijanec plota. Če morate nositi posebno perilo, prav tako. Ne bodite neučakani, najboljši rezultati se bodo pokazali tudi zato, če boste dosledni in pridni.

Spremembo razkrijte le, če želite. Če ste se odločili za lepotni popravek in ga tudi izvedli, to še ne pomeni, da ste komur koli dolžni razlagati o tem. Zaupajte samo najbližjim in tistim, za katere veste, da vam bodo stali ob strani, pozneje pa boste že sproti začutili, komu lahko zaupate svojo izkušnjo. Navsezadnje je to samo vaša stvar.

In še priporočili dveh zdravnic, lepotnih kirurginj in strokovnjakinj na področju estetske medicine: odločite se za zdravnika, ki mu zaupate, pomembno je, da se najdete v njegovi mantri. Kemija med vama mora biti prava in ob njem morate imeti dober občutek.