GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Izvirne pustne maske, preproste za izdelavo

Zoran Franc, Novice Svet24, 10.02.2018 12:01:42

Si belite glavo, kaj obleči za torkovo pustno povorko, na katero se odpravljate skupaj z otrokom?

Delite na:
Izvirne pustne maske, preproste za izdelavo
Okusen zajtrk je lahko tudi zanimiva pustna šema. ARHIV

Norčavi čas. Pust. Tudi letos brezglavo tečete od trgovine do trgovine in iščete ideje? Predstavljamo vam nekaj idej za izdelavo preprostih mask, ki vam ne bodo vzele veliko časa, a so nadvse izvirne.

Mleko in piškot

Le redkokdo bo enaka pustna šema kot vi. Res je, da gre za skupinsko masko, a zaradi tega ste lahko bližje nagradi na pustni zabavi. Za pripravo kostuma tetrapaka mleka boste potrebovali večjo kartonasto škatlo kvadratne oblike. Odrežite stranice, kvadrat pa pobarvajte v črno-belo kombinacijo. Ne pozabite na napis Mleko in oznako vsebnosti mlečne maščobe. Na zgornjo stran pripnite elastične trakove, ki bodo služili kot naramnice. Stranice, ki ste jih odrezali, uporabite za naglavno pokrivalo, ki bo predstavljalo zgornji del tetrapaka. Za piškot uporabite dve okrogli podlogi za stol. Prebarvajte ju v svetlo rjavo in nanju prišijte temno rjave krogce. Prišijte še trakove, ki bodo služili kot naramnice.

ropar in vreča
Očkov največji zaklad.
ARHIV

Ropar in vreča denarja

Izvirno, kajne? Ta pustna maska je idealna predvsem za vse tiste, ki imajo doma majhne otroke. Starši boste potrebovali le črna oblačila in črno prevezo za oči, ki jo lahko naredite iz nekaj odpadnega črnega blaga. Otroka pa oblecite v pajac sive barve, na katerega prišijte denarno oznako (evro, dolar). Nikar ne pozabite na kapo, ki ji morate na vratu prišiti dve daljši vrvici, s katerima boste nakazali, da gre za vrečo.

dostavljalec in pica
Dostavljavec in kos pice se bosta na zabavi zagotovo visoko uvrstila v tekmovanju za pustne nagrade
ARHIV

Več kot preprosta, a zelo izvirna maska, ki bo nasmejala marsikoga. Če boste v vlogi dostavljavca, boste potrebovali le kapo s ščitnikom, ki naj bo po možnosti iste barve kot majica. Tako na majico kot na kapo prilepite ali prišijte napis Pica. V bližnji piceriji pa prosite za embalažo. Če boste predstavljali kos pice, potrebujete večjo škatlo, iz katere izrežete dva trikotnika. Nanju narišite nekaj salam, gobic, sira in drugih sestavin za na pico. Pripnite dva elastična trakova, ki bosta služila kot naramnici, in oblecite nevtralno obleko.

Nasvet

Svetujemo vam, da najprej pobrskate po omarah in se šele nato odpravite po trgovinah. Za pomoč prosite svoje stare starše – ti pogosto hranijo ogromno stvari, ki jih lahko uporabite kot rekvizite.

Preberite tudi: Z le nekaj triki do velikih prihrankov. Kliknite TUKAJ!