zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Izkoristimo moč, ki jo v sebi nosijo barve

S. N. Č., 07.01.2018 13:01:19

S pomočjo barvne terapije si lahko dvignete samozavest in okrepite moč za večji uspeh pri delu, lahko pa tudi znova pritegnete strast v svojo ljubezensko zvezo.

Delite na:
Izkoristimo moč, ki jo v sebi nosijo barve
nevesta Profimedia

Vsaka barva v spektru ima vibracijsko energijo, ki pozitivno deluje na zdravje in razpoloženje. Zato je priporočljivo, da svoje okolje obarvate tako, da se boste v njem res dobro počutili.

Barvno terapijo so poznali že v antičnih časih, v egipčanskih templjih pa so se »sveti« prostori kopali v sončnih žarkih, vedno v drugih odtenkih. V vsaki sobi so se namreč sončni žarki lomili pod drugim kotom in ustvarjali določeno bleščečo barvo. Vrhovni svečeniki so predpisovali barvno terapijo pomembnim obiskovalcem teh svetih mest tako, da so jih namestili v določeno sobo, ki je bila za njihovo stanje najbolj primerna oziroma jih je najbolj sprostila oziroma zdravila.

Za vse priložnosti 

Vsaka barva v spektru torej s svojo vibracijsko energijo učinkuje tako na zdravje kot na razpoloženje. Zelena denimo pomirja, v službi spodbuja k boljšemu zaslužku, doma pa skrbi za dobro ravnanje z denarjem.

Kadar prekinemo ljubezensko zvezo, najbolj potrebujemo temno rožnato. Strokovnjaki svetujejo, naj v temno rožnato beležko zapišemo vse lepe strani naše nove svobode, saj bomo tako lažje preboleli bivšega partnerja. Kadar morate opraviti pomemben telefonski pogovor, se ovijte v moder šal, ki olajšuje komunikacijo in preprečuje nastanek nesporazumov. Živahne barve dobro vplivajo na zdravje, odnose z drugimi ljudmi in na poslovno kariero. Če v službi pijete iz rumene skodelice, boste bolj kreativni, predvsem pa boste lažje opravljali vse naloge. Oblečeni v turkizno barvo pa boste lažje umirili osebo pod stresom ali nudili ramo za jok žalostnemu prijatelju.

Oblecite se v rdečo in počutili se boste varne, vaše telo pa bo lažje vsrkalo energijo in okrepila se bo vaša sposobnost vodenja. Pozitivno energijo lahko pritegnete tudi z barvnimi svečami.

Vsaka barva ima svoj pomen, a v različnih delih sveta so pomeni različni

indijka
indijka
profimedia

Bela

Bela zastava je simbol premirja; srčni izbranec – rešitelj v pravljicah vedno prijezdi na belem konju; angeli so večinoma oblečeni v belo, ker je to barva nedolžnosti; bela je barva žalovanja na Kitajskem in ponekod v Afriki, do 15. stoletja je bila barva žalovanja tudi v Evropi.

Rumena

Rumena je barva žalovanja v Egiptu in Burmi; rumeni trak je znak podpore vojakom na fronti; v Indiji je rumena simbol za kmeta ali trgovca; zastava rumene barve pomeni karanteno.

Oranžna

Oranžna je nizozemska državna barva. To izhaja iz njihove vojne za neodvisnost, pri kateri je sodeloval upornik princ Oranžni. Na Kitajskem in Japonskem pa oranžna simbolizira srečo in ljubezen.

Rdeča

V Južnoafriški republiki je rdeča barva žalovanja; na Kitajskem je to barva sreče in se uporablja pri porokah – prav tako pri hindujcih in muslimanih; rdeči amuleti naj bi v mnogih kulturah podaljševali življenje; rdeča je najvišji lok na mavrici; čebele vidijo vse barve razen rdeče.

Zelena

Pri starih Egipčanih so bila tla v templjih zelena; v stari Grčiji je zelena barva simbolizirala zmago; zelenec je nov človek, prišlek ali neizkušen človek; zelena soba na koncertih, v gledališču je prostor, kjer nastopajoči počivajo in se sproščajo pred nastopi.

Črna

Pri starih Egipčanih in v Evropi je bila črna barva žalovanja; črna je pogosto barva tajnosti in skrivnosti; stari Egipčani so verjeli, da imajo črne mačke božansko moč, zdaj pa se jim izogibamo, če pred nami prečkajo cesto, saj naj bi to prinašalo nesrečo; črna ovca je izobčenec; črni pas pri karateju imajo tisti, ki dosežejo visoko raven znanja; črna zastava pri avtomobilskih dirkah pomeni, da mora voznik v bokse.

irci
irci
profimedia

Modra

Barva krvi vladarjev. V Iranu je modra barva žalovanja, Faraoni v starem Egiptu so modro nosili za zaščito pred zlom, v antičnem Rimu pa so to barvo nosili javni uslužbenci.

Preberite tudi: Recepti, da bo denar vedno pritekel k vam. Kliknite TUKAJ!