Življenjski slog

Gradovi v oblakih

Petra Kancler, Avenija, 19.05.2017 07:00:00

Jutri izid nova številka revije Avenija!

Delite na:
Gradovi v oblakih

S te bili tudi vi te dni presenečeni nad iskrenostjo Brada Pitta, ki je po ločitvi od Angeline Jolie odločno potegnil črto pod svojim življenjem, odkrito priznal svoj alkoholizem in krivdo za razpad najbolj opravljanega zakona sveta pripisal sebi, svoji odtujenosti od resničnosti zaradi opojnih substanc, sprejemanju napačnih odločitev ter nezmožnosti imeti svoja čustva pod nadzorom?

Zazreti se vase, narediti inventuro, biti iskren s sabo in drugimi ter priznati svoje napake je nekaj, česar mnogi niso zmožni. Sploh če gre za velike zvezdnike, med katerimi številni živijo v svojem svetu, nekoliko nad tlemi in svojo podobo v javnosti vse prevečkrat zamenjajo s svojim resničnim jazom. Predvsem v Sloveniji smo v zadnjem času priča prav slednjemu. Domače zvezde nam v medijih vse prepogosto prodajajo bleščeč videz v mehurčku in razlagajo svoj pogled na stvari, ki je daleč stran od resničnosti. Pravzaprav si kar sami pišejo zgodbe v oblakih – brez distance, preverjanja, realnega bistva, kakor pač njim gode. Ali pa se na dejstvo, ki je vsem jasno na očeh in katerega posledic se ne da več izbrisati, preprosto ne odzovejo, potuhnjeno molčijo (in računajo, da bo šlo v pozabo ali da se bo dim že polegel). A pozabljajo na nekaj: da so kot volivci pri politikih pri njih njihovi oboževalci tisti, ki jim izstavljajo račune. Če ne prej, ko bodo naslednjič poskušali prodati svoj projekt, film, ploščo in podobno. In takrat bodo spet z veseljem postali zgovorni, dotlej pa bodo vse lepo fino poskušati pomesti pod preprogo.

Niso pa še pomislili na staro pravilo, da se iskrenost splača (in izplača), kot so ugotovili že povsod po svetu. Kajti na koncu smo vendar vsi samo – ljudje, ki oproščamo in se iz svojih napak učimo. Ne nagrajujemo pa zahrbtnosti in praznih bahačev.