Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

FEMME FATALE 2017: HANA KARIM, oblikovalka keramike

Tjaša Kokalj Jerala, Avenija, 10.10.2017 08:49:24

»Laskanje mi povzroči malo tistega nelagodnega pritiska«

Delite na:
FEMME FATALE 2017: HANA KARIM, oblikovalka keramike

Hana prihaja iz umetniške družine – njen oče je priznan slikar, mama je likovna pedagoginja, keramičarka in ilustratorka. Tako ne preseneča, da so ji starši že zelo zgodaj privzgojili ljubezen do kulture in umetnosti. Pravi, da se svojega prvega izdelka iz keramike ne spominja; danes so za njo že številne kolekcije nakita, trenutno pa najraje ustvarja jedilne krožnike in skodelice. Ponosna je, da je pred kratkim odprla svoj studio v Ljubljani.

Bolj ko Hana razmišlja o besedi fatalnost, bolj jo vleče k podobi močne ženske. »Mislim, da imam srečo, da sem vseskozi obkrožena s t.i. fatalkami. Pa ne bi rada zdaj natrosila kupa klišejev o tem, da so to ženske, ki si vseskozi suvereno utirajo pot pod nogami in točno vedo, kaj želijo. Včasih se tudi ne znajdejo, včasih se počutijo obupane in nemočne, a se po vsakem padcu znajo pobrati in iti naprej. Predvsem pa so to iznajdljive ženske v tem včasih kaotičnem svetu.«

Kot bi bila na vrhu sveta

Skromno pravi, da bi težko rekla, da se kdaj počuti fatalno. »Včasih se počutim na vrhu sveta, in za to ni treba, da je za menoj kak v družbi priznan dosežek, zadostuje že majhna zmaga,« pravi Hana, ki so jo že poimenovali za fatalko, vendar priznava, da ji takšen naziv prej kot laskanje povzroči malo tistega nelagodnega pritiska. Sicer pa se na vprašanje, kdaj se počuti najbolj zapeljivo, v svojem slogu malce izmakne, potem pa suvereno doda, da trenutno malce oparjena od sonca in vsa umazana od gline.

Za svojo favoritko med predstavljenimi fatalnimi ženskami lahko glasujete tudi na spletni strani Revije Avenija (KLIKNI).

Ličenje: Guerlain, vizažistki Nea Likar in Sabina Šabotič

Frizura: Klavdija Piskar z ekipo LiteRam Slovenija

Oblačila: S.Oliver, S.Oliver Selection in Comma