Življenjski slog

Čarobna moč ognja

Barbara Sršen, Maja, 19.06.2017 16:00:00

Če imate doma vrt ali teraso, lahko v dobri družbi uživate na svežem zraku in v pogledu na zelenje, lahko pa si privoščite piknik ali romantičen večer v dvoje.

Delite na:
Čarobna moč ognja
Vrtno ognjišče polepša vrt in tople poletne večere, v katerih lahko uživate v dobri družbi ob pogledu na ogenj.

K še prijetnejšemu, lahko tudi romantičnemu občutju pa zagotovo pripomorejo topli plameni, zato si, če le imate prostor, omislite kurišče oziroma odprto vrtno ognjišče.

Odprto vrtno ognjišče oziroma kurišče vam ponuja uživanje ob pogledu na ognjene zublje, tistim s kuharsko žilico pa užitek v peki in kuhi. Vrtno kurišče podaljša sezono bivanja na vrtu tja do pečenega kostanja ali celo druženja za božič. Z malce spretnosti ga lahko naredite sami ali pa kupite posebno oblikovane železne podstavke, v katere naložite drva in si pričarate ognjene zublje. Prednost zadnjih je, da jih lahko po želji prestavljate po vrtu ali terasi. Vsekakor pa je čar takega ognja tudi priprava hrane na njem. Temu so namenjene posebne posode, kotli na stojalu za kuhanje in železni podstavki za pečenje hrane. Z njihovo pomočjo boste pripravili nepozaben piknik za družino ali prijatelje.