Življenjski slog

Apple predstavil mobilnike Iphone X in Iphone 8

STA, 13.09.2017 07:08:05

Apple uvaja povsem nov, zmogljivejši in dražji Iphone X, ki se bo odslej kitil z naslovom paradnega Applovega modela.

Delite na:
Apple predstavil mobilnike Iphone X in Iphone 8

Novi paradni model nosi oznako X, kar je rimski znak za številko 10, tako se tudi izgovori ime novega iphona. Številka 10 predstavlja počastitev 10-letnice od predstavitve prve generacije mobilnikov Iphone.

Glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook je ob predstavitvi v zgradbi Steve Jobs Theatre v Applovem novem kampusu v Cupertinu dejal, da Iphone X predstavlja največji tehnološki skok naprej po prvi generaciji iphonov.

Kovinsko-stekleni ter na vodo in prah odporni Iphone X se ponaša z visoko kakovostnim 5,8-palčnim oziroma 14,7-centimetrskim zaslonom Super Retina s tehnologijo OLED, ki sega do robov telefona, podporo za obogateno resničnost, brezžičnim polnjenjem, dvojno kamero z 12 megapiksli in prepoznavo obraza za odklepanje zaslona.

Obenem nima več tipke Home, tu pa so tudi nabor animiranih emojijev, ki s pomočjo senzorjev oponašajo uporabnikovo obrazno mimiko, nov procesor A11 Bionic in nov operacijski sistem Ios 11.

Njegova izhodiščna cena v ZDA bo znašala 999 dolarjev, prednaročila bodo začeli zbirati 27. oktobra, dobavljati pa 3. novembra. Iphone 8 in Iphone 8 Plus bo medtem prednaročiti od 15. septembra, dobavljati pa ju bodo začeli 22. septembra, piše na uradni spletni strani podjetja Apple.