Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zvezdniški prah v letu 2017

T. T., 18.01.2018 19:01:38

Od Kevina Spaceyja do Meghan Markle.

Delite na:
Zvezdniški prah v letu 2017
Igralka Ashley Judd (Berlinski urad, Twin Peaks) je bila med ženskami, ki so Weinsteina javno obtožile spolnega nadlegovanja. Revija Vklop

Nekaj otrok, nekaj porok, nekaj ločitev in en velik škandal. Recept za skorajda tipično zvezdniško leto, bi lahko rekli. No, zanimivo je pravkar minulo leto prav gotovo bilo. Pa si znova poglejmo, s katerimi zgodbami so znani obrazi polnili vrstice družabne kronike.

Weinsteinov efekt

Znova smo brali o obtožbah na desetine žensk, ki so prst usmerile v Billa Cosbyja, ki si je zaradi neodločenosti porote junija začasno oddahnil. Grozen primer, a osamljen, smo si mislili. Potem pa je oktobra počilo. Afera Harvey Weinstein je odprla Pandorino skrinjico in pretresla Hollywood do obisti. Vse odkar so prve žrtve New York Timesu zaupale, kako pretkano je eden najvplivnejših producentov svojo moč izkoriščal za vse možne oblike spolnih zlorab, ne mine teden, da ne bi prišle na dan nove zgodbe, s svojimi pričevanji so se izpostavile tudi žrtve vplivnežev zunaj šovbiznisa. Na tnalu so se doslej znašli režiserji James Toback, Brett Ratner, Bryan Singer, igralci Ed Westwick, Dustin Hoffman, Louis C. K., Steven Seagal, Jeffrey Tambor, Jeremy Piven, TJ Miller, Charlie Sheen, Pixarjev šef John Lasseter, Amazonov šef Roy Price, dokumentarist Morgan Spurlock, voditelja Matt Lauer in Charlie Rose, kuharski mojster Mario Batali, celo sedanji in nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in George H. W. Bush, glasbeni producent Russell Simmons ... Nastalo je pravcato gibanje, poimenovano #MeToo (tudi jaz), revija Time je ženske, ki so prekinile molk, razglasila za osebo leta, beseda leta je postal feminizem. Med vsemi imeni s seznama, ki mu ni videti konca, pa nas je gotovo najbolj presenetilo eno – Kevin Spacey. Z nejevero smo brali, kako je enega najbolj talentiranih igralcev Hollywooda več deset moških obtožilo spolnega nadlegovanja ali napada. Če so v minulih letih posamezne obtožbe pometli pod preprogo (Weinstein se je v preteklosti celo večkrat zunajsodno pogodil), zdaj to ni več mogoče. Netflix se je Spaceyju nemudoma odrekel, iz svojega filma ga je tik pred zdajci izbrisal Ridley Scott. Je v zabavni industriji prišel čas za očiščenje? To bomo šele videli, nedvomno pa bo afera vplivala tudi na leto 2018.

clooney.png
George in Amal Clooney imata Ello in Alexandra.
Revija Vklop

Kakci in druge prigode

Nekoč zagrizen samec, danes mož in celo očka. George Clooney je junija pri 56 letih ves omamljen od sreče na svet pospremil dvojčka Ello in Alexandra, ki ju je povila njegova žena Amal. Kot ponosen novopečeni očka zdaj deli prigode iz družinskega življenja in je začuden ob vsaki spremembi, pa četudi je to drugačen kakec v plenici. Junija se je dvojčkov razveselil tudi najvplivnejši par v glasbeni industriji Beyonce in Jay-Z. Rumi in Sir Carter sta se pridružila ljubki Blue, ki ju bo kot vsaka starejša sestrica kmalu učila vseh mogočih vragolij. Novembra je o svojih manj čednih vragolijah spregovoril Jay-Z, ko je priznal, da je svojo izvoljenko prevaral, zaradi česar je skoraj razpadel njun zakon. Prihod otročičev so leta 2017 sicer naznanile še tri članice klana Kardashian-Jenner, pa Behati Prinsloo in Adam Levine, Miranda Kerr, Dwayne Johnson, prvič bodo zibali Kirsten Dunst, Eva Longoria in John Stamos, tretjega pričakujeta princ William in njegova Kate ter Jessica Alba …

hugh heffner.png
Hugh Hefner v družbi svojih zajčic
Revija Vklop

Odšli so

Kolo življenja se neslišno obrača in se nekoč tudi sklene, včasih prezgodaj. Pri 62 se je za posledicami raka na grlu poslovil Miguel Ferrer, znan po mnogih vlogah, med njimi v seriji Preiskovalci na delu: Los Angeles in filmih RoboCop ter Iron Man 3. V isti starosti je nenadoma preminil Bill Paxton, ki je igral v številnih filmskih uspešnicah, kot so Terminator, Titanik in druge. Za vedno je odšel 75-letni Gorden Kaye, ki se je z vlogo Reneja Artoisa v humoristični seriji Alo, alo! (več kot tisočkrat ga je upodobil tudi na gledališkem odru) priljubil gledalcem. Starejši se spominjajo tudi Mary Tyler Moore, ki je pri 81 izgubila bitko s sladkorno boleznijo, in še enega Moora – šarmantnega Jamesa Bonda Rogerja, ki je umrl v starosti 89 let. Od igralcev so odšli še sir John Hurt, Richard Hatch, Erin Moran, Adam West, Martin Landau, John Heard, Jay Thomas, režiserja George A. Romero in Sam Shepard … Septembra 2017 se je v 92. letu poslovil človek, ki je pomembno zaznamoval šovbiznis – Hugh Hefner. Leta 1953 je v domači kuhinji ustvaril revijo Playboy, ki je postala svetovni fenomen, generacijam (moških) bralcev prinesla mokre sanje, Hughu pa bogastvo in harem bujnih deklet, zajčic, ki so menda morale redno seksati z njim in gosti njegovih zloglasnih zabav. S smrtjo velikega hedonista, ki je ljubil ženske, a ni nikdar našel sorodne duše, se je simbolno končalo obdobje popularnosti tiskanih medijev z erotično vsebino, ki si bodo v bitki s spletom verjetno težko kdaj povsem opomogli.

pratt faris.png
Ljubezen je umrla, so ob naznanilu, da se ločujeta igralca Chris Pratt in Anna Faris, zapisali užaloščeni oboževalci.
Revija Vklop

Neznosna lahkost ločitve

Pregovorno je ljubezen ena najbolj krhkih stvari med zvezdniki in tudi v letu 2017 smo poročali o razhodih. Najdlje od znanih na našem seznamu so skupaj zdržali Helen Hunt in scenarist Matthew Carnahan, ki sta se dokončno poslovila po 16 letih razmerja, ter Ben Stiller in Christine Taylor, ki sta naznanila razhod po skoraj 20 letih. Če nas nista presenetila Ben Affleck in Jennifer Garner, katerih zakon se je že več let pošteno majal, pa smo bili začudeni ob izjavah Chrisa Pratta in Anne Faris, Fergie in Josha Duhamela, ki so z veliko žalostjo sporočili, da se razhajajo, a da seveda ostajajo v dobrih odnosih in v skupni skrbi za otroke. Čisto potihem se je v objem soigralke Mary Elizabeth Winstead zakopal Ewan McGregor (preden sta se oba ločila od svojih zakoncev ali po tem, ne bomo nikdar izvedeli), medtem ko pri pevkah Jennifer Hudson in Mel B ni šlo tako zlahka, saj sta pred ločitvijo od svojih mož javno oprali kar nekaj umazanega perila, vključno s prepovedjo približevanja in zahtevami po preživljanju. Sedem let pa že traja zgodba Jelene – Selene Gomez in Justina Bieberja. Potem ko se je 25-letna zvezdnica nehala videvati s pevcem The Weekndom (z 92 milijoni zelencev šesti največji zaslužkar v 2017!), so jo znova zalotili v družbi Justina Bieberja, s katerim sta se že večkrat razšla. Ni minilo dolgo, ko so iz ljubezenskega gnezdeca že prišla prva poročila o težavah; najbolj sveža je ta, da sta se udeležila terapije zaradi prepira o Justinovi bivši, Hailey Baldwin. O dogajanju vas bomo seveda obveščali tudi v letu 2018.

Top 3 leta

  •      Patricia Routledge je dobila naslov dama. Britanska kraljeva hiša ji ga je podelila za prispevek gledališču, kjer je dejavna že več kot šest desetletij. 88-letna Patricia bo v naših srcih za vedno zapisana kot fina gospa Hyacinth Bucket.
  •          Princ Harry je oddan. Osvojila ga je ameriška igralka Meghan Markle, s katero bo pred oltar stopil maja.
  •         TV-produkcija še naprej ruši rekorde. Naš izbor leta 2017: Mindhunter, Twin Peaks, Feud.

    Preberite tudi: Miha Krušič zapustil Ano Klašnja in malega Jašo. Kliknite TUKAJ!