900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zvezdnik serije Moja boš odkril recept za uspeh

D. F., 06.02.2018 20:01:19

Burak Özçivit je danes izjemno priljubljeni turški igralec, ki je svojo poklicno pot pričel kot maneken.

Delite na:
Zvezdnik serije Moja boš odkril recept za uspeh
Igralec je bil zelo uspešen maneken; leta 2005 je zasedel drugo mesto na tekmovanju Best Model of the World. POP TV

Čeprav je bil pri tem zelo uspešen – sodeloval je s številnimi svetovno znanimi evropskimi znamkami –, ni bil povsem zadovoljen s svojim življenjem. Že kot majhen deček se je namreč trdno odločil, da bo postal igralec.

Tako se je po končani srednji šoli odločil za študij umetnosti, kjer je kot osnovni predmet izbral dramsko umetnost. Svojo prvo vlogo je dobil leta 2006, od takrat pa se redno pojavlja na televizijskih zaslonih. Pri nas smo si igralca nedvomno najbolj zapomnili po vlogi Bali-bega, sultanovega komornika, v seriji Sulejman Veličastni, te dni pa ga spremljamo v vlogi privlačnega Kemala v seriji Moja boš (Kara Sevda).

Rad ima zasebnost

Uspeh s sabo prinese veliko prednosti in slabosti, česar se Burak zelo dobro zaveda. Od njegove prve vloge je njegovo življenje pod drobnogledom medijev, a je kljub temu uspešen pri strogem ločevanju poklicnega in zasebnega življenja. »Moj poklic od mene zahteva, da del sebe in svojih doživetij delim z javnostjo, a to še ne pomeni, da nimam pravice do zasebnosti. Ravno zato, ker mi je svoje zasebno življenje uspelo ohraniti nedotaknjeno, mi slava ni stopila v glavo, temveč sem z nogami ostal na trdnih tleh. Zelo rad se pogovarjam z mediji, ni mi težko dati izjav ali intervjujev, vendar pa imam mejo, od katere ne odstopam. Tudi s svojimi oboževalci se zelo rad srečujem, saj konec koncev svojo priljubljenost in priložnosti v veliki meri dolgujem njim ter njihovi podpori,« je v pogovoru za turške medije priznal priljubljeni igralec.

Strasten navijač

33-letni igralec se v prostem času zelo rad ukvarja s športom, še posebej rad igra nogomet s svojimi prijatelji, zato vas ne bo presenetilo, da je strasten navijač turškega nogometnega kluba Fenerbahče SK. »Prvič sem šel na tekmo nogometnega kluba Fenerbahče SK s stricem, ko sem bil star šest let, in čeprav je od takrat minilo že veliko let, se še vedno spomnim vsake podrobnosti. Takrat sem bil veliki oboževalec nogometaša Rıdvana Dilmena – njegove fotografije in posterje sem imel polepljene po vseh zidovih svoje sobe. Čeprav sem še vedno eden najzvestejših navijačev tega kluba, moram priznati, da zadnjih nekaj let žal ne hodim več na tekme in jih ne spremljam po televiziji, za kar ni krivo moje pomanjkanje časa zaradi dela, temveč negativne izkušnje. Kakšno leto ali dve nazaj sem zadnjič kupil celoletni abonma, a sem z ženo obiskal le eno tekmo. Ljudje okoli naju so imeli ves čas v rokah telefone, s katerimi so naju fotografirali in snemali, namesto da bi čas namenili ogledu tekme, zato nisva niti najmanj uživala. Po tem dogodku nisva obiskala nobene tekme več,« je podrobneje opisal svojo negativno izkušnjo.

burak 2
Junija lani je igralec na razkošni poroki, ki se je je udeležilo okoli 500 gostov in je potekala v najeti vili za 75.000 evrov, večno zvestobo obljubil svoji izbranki Fahriye Evcen.
Osebni arhiv

Recept za uspeh

Čeprav Burak s svojimi vlogami niza uspeh za uspehom in si tlakuje pot med zvezdnike svetovnega kova, je globoko v sebi še vedno preprost in skromen moški, ki dobro ve, kako hitro lahko človek ostane brez vsega. A igralec je več kot očitno našel svoj recept za uspeh, saj vsak projekt, v katerem sodeluje, požanje velike uspehe doma in v tujini. »Nikoli me ni bilo sram priznati, da sem se rodil v revni družini, saj sem prav vsako stvar v svojem življenju dosegel s trudom, vztrajnostjo in trdim delom. Vedno sem bil vztrajen in pripravljen poprijeti za delo, a se mi niti sanjalo ni, da lahko dosežem takšen uspeh. Velikokrat trdo delamo v želji, da bi dosegli kaj velikega, a z rezultati nismo zadovoljni, zato se moramo sprostiti in pustiti, da se stvari zgodijo naravno in same po sebi. Vztrajnost, trdo delo, sproščenost, močna želja, kanček trme in visoko zastavljeni cilji so popoln recept za uspeh. Pri mojem poklicu imajo pomembno vlogo še gledalci oziroma oboževalci, ki močno vplivajo na priljubljenost in uspeh vsakega igralca posebej,« je prepričan.

Preberite tudi: Nujna operacija! Desa Muck v hudih bolečinah. Kliknite TUKAJ!