Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Plesna šola Artifex je praznovala

C. L., 20.11.2017 19:01:34

Rojstni dan v znamenju plesa in kreativnosti

Delite na:
Plesna šola Artifex je praznovala
Nipke in Terkaj sta predstavila nov videospot, ki je nastal v Grčiji. Rok Dolenc

Dovršeno in nadvse živahno je bilo praznovanje letošnjega petega rojstnega dne Plesne šole Artifex. Na uličnem dogodku, ki so ga poimenovali Neighborhood, se je zbralo več kot 350 navdušencev nad hip hopom. Rdeča nit dogodka so bile plesne delavnice in bitka (battle). Dogodek je bil razpotegnjen na tri dni, odvijal pa se je v Postojni in Ljubljani.

artifex 4
Zmagovalec Bor Prokofjev si je prislužil denarno nagrado v višini 500 evrov.
arhiv

Gre za največji ulični dogodek, ki združuje vse privržence hip hopa na enem mestu. Tam so se zbrali plesalci, raperji in drugi ulični umetniki, ki so dobili priložnost, da vsak na svoj način izrazijo različne oblike kreativnosti. Letos sta potekali kar dve taki ediciji. Začelo se je v Postojni, kjer ima plesni studio Artifex svojo podružnico (mimogrede, njihove plesalce smo lahko videli tudi v oddaji Slovenija ima talent in se prepričali, kako vrhunske kadre vzgajajo), nadaljevanje pa je potekalo v Ljubljani. Vse je bilo v znamenju izjemno dobro obiskanih plesnih delavnic, vrhunec pa je predstavljalo plesno tekmovanje JBL Final Battle. V dveh kategorijah je v izjemno hudi konkurenci nastopilo trideset tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Nizozemske. Ob hip hop ritmih priznanega DJ-ja Tzeka sta bila najprepričljivejša slovenska plesalca. V kategoriji mlajših od 14 let se je najbolj izkazala Lia Lačen, v kategoriji odraslih tekmovalcev pa je prvo mesto pripadlo prav tako slovenskemu plesalcu Boru Prokofjevu. Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom vrhunskega sodniškega tima, ki so ga sestavljali dvakratni zmagovalec Neighborhood Battla Gašper Kunšek, Nejc Osovnikar in srbski sodnik Nikola Afri Planka. 

artifex3
V kategoriji mlajših od 14 let se je najbolje izkazala Lia Lačen.
arhiv

Dobro obiskani dogodek pa se ni zaključil po uradnem delu tekmovanja – takrat so prišli na svoj račun tako tekmovalci kot tudi obiskovalci. Za slavje in zabavo je namreč s koncertom poskrbela slovenska glasbena skupina Matter, ki se v zadnjih tednih uvršča na sam vrh slovenskih glasbenih lestvic. Ob tej priložnosti sta obiskovalcem pripravila presenečenje tudi raperja Nipke in Trkaj s premierno predstavitvijo videospota, ki sta ga posnela v Grčiji.