900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Že stotič dr. Gruber

M. Š., 11.12.2017 18:01:09

Medtem ko na Pop TV gledamo ponovitve desete sezone, Gorski zdravnik stopa že v enajsto; za tiste neučakane in z znanjem nemščine – osem novih epizod bo na nemški televiziji ZDF na sporedu od januarja.

Delite na:
Že stotič dr. Gruber
Dr. Gruber (Hans Sigl) je pred novimi izzivi. Pop TV

Novi zapleteni primeri in nenavadne prošnje bolnikov bodo znova zapolnili urnik dr. Martina Gruberja (Hans Sigl), enako pestro pa bo tako na njegovem ljubezenskem področju kot na domačiji: potem ko se je Martinova bivša, Anne, končno odselila, se Hans (Heiko Ruprecht) zaradi tveganih poslovnih odločitev znajde v resnih težavah, Lilli (Ronja Forcher) pa delo na kmetiji zamenja za Martinovo ordinacijo. Najbolj družino Gruber preseneti prihod očetovega brata Ludwiga (Christian Kohlund), ki poskrbi za dodatno napetost: medtem ko je Martin prepričan, da je Ludwig odgovoren za očetovo smrt, je Hans radoveden, zakaj se je stric, ki velja za črno ovco družine, po dvajsetih letih vrnil domov …

Danes 48-letni Hans Sigl, ki je do leta 2006 igral v nemški kriminalistični seriji SOKO Kitzbühel in sodeloval v peščici TV-filmov, se je februarja 2008 prvič predstavil v vlogi Martina Gruberja, čednega zdravnika, ki ugledno kariero v ZDA zamenja za zasebno prakso v domačem kraju Ellmau na Tirolskem. Prav praznična epizoda, ki bo na ZDF na sporedu 4. januarja, bo jubilejna, že stota po vrsti. Za primerjavo – izvirna serija Gorski zdravnik iz leta 1992, v kateri sta v osrednjih vlogah nastopila Gerhart Lippert (dr. Thomas Burgner) in Harald Krassnitzer (dr. Justus Hallstein), je dočakala 65 epizod.

Gorski zdravnik: Strah pred višino (100. epizoda)

Ko se Lisa Koch (Henriette Richter-Röhl) s Hansom in zaročencem Christianom (Max von Pufendorf) poda na gorsko turo, se zgodi nesreča, v kateri se resno poškoduje. Martin jo komaj prepriča, da nujno potrebuje operacijo, zaradi česar morajo odpovedati poroko. A na poti v bolnišnico ju zasuje plaz … Epizoda bo predvajana 4. januarja ob 20.15 na ZDF, medtem ko bo preostalih sedem epizod na sporedu od 18. januarja prihodnje leto.