Zabava

V avtobiografiji razkril skrbno varovano skrivnost.

D. F., Vklop, 13.09.2017 18:00:00

66-letni nemški igralec Walter Plathe rad govori o svojem zasebnem življenju in je zelo zabaven, simpatičen ter iskren človek.

Delite na:
V avtobiografiji razkril skrbno varovano skrivnost.

Na gledaliških odrih je srca ljudi osvojil z zapeljivimi in nagajivimi vlogami. V filmih je imel priložnost zaigrati tako v komičnih kot v resnih vlogah, na televizijskih zaslonih pa je bil kar 17 let obraz serije Družinski zdravnik (Der Landarzt); posnel je 180 epizod, potem pa ga je v 18. sezoni zamenjal Wayne Carpendale kot dr. Jan Bergmann.

Strast do igranja

Walter je svojo nadarjenost za igro odkril v šoli med učenjem verzov, pesmi in drugih besedil. Zelo rad je imel nastope pred razredom. Čeprav je bil njegov ded vodja zasebnega ljudskega gledališča, je njegova družina želela, da svoj trud vloži v bolj resen poklic z rednimi dohodki, zato se je zaposlil kot prodajalec v trgovini za male živali. Kljub temu pa želja po igranju v njem nikoli ni usahnila, zato je bil na koncu postavljen pred težko odločitev: izbirati je moral med svojo ljubeznijo do živali in strastjo do igranja. »Če se osredotočim samo na televizijske projekte, sem v zadnjih 45 letih zaigral v približno sto različnih vlogah. Ene so bile bolj uspešne, druge manj, nekaj pa je bilo takšnih, za katere upam, da bodo nanje vsi pozabili,« je odkrito povedal v pogovoru z nemškimi mediji.

Avtobiografija

Pred nekaj meseci je igralec izdal svojo avtobiografijo z naslovom Ničesar nisem izpustil (Ich habe nichts ausgelassen). Knjiga ne bi bila nič nenavadnega, če igralec v njej ne bi razkril svoje skrbno varovane skrivnosti: priznal je namreč, da je biseksualec in je bil ob rojstvu svojega prvorojenca, ki je plod njegovega prvega zakona, zaljubljen v moškega. »Dano mi je veliko več kot drugim ljudem, saj sem sposoben ljubiti tako moške kot ženske. Vem, da v družbi to dejstvo ni dobro sprejeto, a če sem se že odločil napisati avtobiografijo, je najbolje, da sem v njej odkrit,« je dejal Walter, ki ga pri nas spremljamo v že 15. sezoni serije Družinski zdravnik. Takrat se je odločil za moškega in se ločil. Kasneje se je znova poročil z žensko, in sicer s 23 let mlajšo igralko Victorio Sturm, s katero sta se leta 2008 prav tako ločila.