Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Top 8 naših televizij v letu 2017

Brigita Potočki, 10.01.2018 18:01:40

Katere oddaje, šovi in serije so nam krajšali večere v preteklem letu?

Delite na:
Top 8 naših televizij v letu 2017
Revija Vklop

1. Sramotenje tekmovalcev za zabavo

Oddajo Hipnoza: dobra zabava, v kateri naj bi hipnotizirali gledalce, si je ob njeni premieri na Pop TV v začetku leta 2017 ogledala več kot polovica gledalcev pred televizijskimi sprejemniki. V oddaji so se sodelujoči pustili sramotiti pred očmi javnosti, nihče pa ni prav zares verjel, da so v resnici hipnotizirani. Pomanjkanje kredibilnosti je sčasoma zagotovo odneslo marsikaterega gledalca. Konec leta pa je Planet TV k nam pripeljal enega najpopularnejših ameriških resničnostnih šovov The Biggest Loser, ki ima s Hipnozo skupno sramotenje tekmovalcev. Oddaja, v kateri tekmovalci izgubljajo kilograme in s tem služijo denar, je kljub temu presegla vsa pričakovanja in postala najbolj gledana zabavna oddaja v svojem terminu, zato producenti že iščejo nove kandidate, ki si želijo izgubiti odvečno težo in se obenem spoprijeti s svojimi težavami.

znan obraz.png

2. Ko sanje postanejo resničnost

Oddaji Dan najlepših sanj, ki je bila na sporedu Pop TV ob sobotah zvečer, in Znan obraz ima svoj glas, ki nam je krajšala nedeljske večere, sta dosegli rekordno gledanost te sezone. Peter Poles je tudi tokrat izpolnjeval želje in mnoge gledalce ob srečnih trenutkih spravil v jok. Oddaja Znan obraz ima svoj glas, ki je prav tako v štirih sezonah že postala sinonim za nedeljsko zabavo, pa je izpolnjevala drugačne sanje. Številne preobrazbe in energičnost nastopajočih so prinesle rekordno gledanost – sredi novembra si jo je ogledalo kar 57 odstotkov vseh gledalcev pred televizijskimi sprejemniki.

bizovicar.png

3. Smeh in glasba iz avtomobila

Voyo je po seriji V Dvoje in oddaji Alfa Mikić oktobra 2016 lansiral svojo tretjo originalno zabavno oddajo Skečoholiki, katere prvo sezono smo od avgusta lahko spremljali tudi na Kanalu A. Komiki Sašo Stare, Aleš Novak, Jernej Celec in Gašper Bergant so posneli odlične skeče in z njimi navdušili gledalce. Skeč, ki je bil parodija na policijsko kontrolo, si je na Facebooku ogledalo skoraj 1,2 milijona ljudi. Aprila pa se je na Pop TV pripeljal Lado Bizovičar z Avto karaokami, oddajo, ki jo poznamo s televizije CBS, kjer jo vodi britanski komik James Corden. Lado je v vlogi zabavnega voditelja brez dlake na jeziku in s samosvojim humorjem več kot navdušil, sicer pa si koga drugega v takem formatu niti ne predstavljamo.   

kdo bi vedel.png
Kdo bi vedel
Revija Vklop

4. Oddaja, v kateri služijo gledalci

TV Slovenija močno zaostaja za komercialnimi televizijami z zabavnimi vsebinami, zato je razumljivo, da je njihov paradni konj oddaja Kdo bi vedel. Gre za licenčno oddajo, ki je bila v letu 2016 razglašena za najboljšo studijsko zabavno oddajo, slovenska različica z voditeljem Sašem Jerkovićem in kapetani Miho Brajnikom, Matjažem Javšnikom, Tilnom Artačem in Ano Mario Mitić ter »norim znanstvenikom« Mariom Čulibrkom, ki se jim vsakokrat pridruži znana oseba, pa je pred televizijske sprejemnike ob sobotah zvečer prikovala tudi naše gledalce. Kdo bi vedel, ali morda tudi zato, ker zmagovalna ekipa na koncu oddaje pridobljeni denar razdeli med svoje navijače, kar je pri nas enkratna novost.

masterchef.png

5. Navdušili kuharji in plesalci

Tretja sezona oddaje MasterChef Slovenija, v kateri je prvič zmagala ženska, Sara Rutar, se je zapisala v zgodovino kot najbolj gledana oddaja doslej. Za to so nedvomno zaslužni tudi zvezdniški tekmovalci, med katerimi sta zagotovo najbolj izstopali Salome in Lucija Čirović, ter gostje iz tujine: Američanka Katrine Kozar in španski šef Jordi Bataller. Svoje so dodali še presenetljivi kuharski podvigi, vrhunski krožniki in neomajni sodniki. Prav zadnja, finalna oddaja, je postala najbolj gledana epizoda vseh sezon – v povprečju si jo je ogledalo kar 56 odstotkov gledalcev pred televizijskimi zasloni. Še bolj je sicer gledalce navdušila prva sezona oddaje Zvezde plešejo, ki se je iz rubrike v oddaji Spet doma na nacionalni televiziji prelevila v vrhunski spektakel na Pop TV in tam beležila rekordno gledanost. Zato se boste zagotovo razveselili novice, da se voditelja Peter Poles in Tara Zupančič že spomladi v družbi tako profesionalnih kot zvezdniških plesalcev ter nepogrešljive žirije vračata na plesni parket.  

zvezde plesejo.png

6. Reka ljubezni prekosila Mlade ljubezni

Potem ko se je zdelo, da nič ne more nadomestiti priljubljene nadaljevanke Usodno vino, je na Pop TV prišla Reka ljubezni in postala ena najbolj gledanih nadaljevank pri nas. Čeprav je na začetku kazalo, da je gledalci ne bodo sprejeli tako zlahka, so se iz meseca v mesec bolj zaljubljali v njene junake in v povprečju si je serijo ogledalo kar 31 odstotkov gledalcev, ki so takrat gledali televizijo. Ob tem so prigode junakov iz Goriških brd v peti sezoni serije Ena žlahtna štorija, ki je bila leta 2016 izbrana za najbolj priljubljeno serijo v Sloveniji, kar malo zbledele. Mlade ljubezni se, kot se zdi po odzivih, žal niso prijele. Na srečo Planet TV nekoliko rešuje nova nadvse simpatična in prijetna humoristična serija Dragi sosedje, v kateri spremljamo prigode sosedov v večstanovanjski stavbi, začinjene s klasičnimi sosedskimi zamerami, prepiri, prijateljstvi in tudi ljubeznimi.

looser.png

7. Kmečke romance in škandali

Resničnostna šova Kmetija in Ljubezen po domače sta se znašla med petimi najbolj iskanimi zabavnimi televizijskimi vsebinami leta 2017 v iskalniku Google, in to se je odražalo tudi v gledanosti. Zgodbe junakov s podeželja, ki iščejo ljubezen, si je spomladi ogledalo kar 36 odstotkov gledalcev, od tega kar 42 odstotkov pripadnic nežnejšega spola. Ker je oddaja doživela izjemen odziv kmetov, ki bi radi spoznali življenjsko sopotnico, ki si želi življenja na kmetiji, je Pop TV že junija predstavil novih sedem kmetov in eno kmečko dekle, ki se bodo spomladi preizkusili v drugi sezoni oddaje. Tik pred koncem leta pa se je končal tudi resničnostni šov Kmetija, ki se je v tej sezoni s Planeta TV preselil nazaj na Pop TV in se uvrstil med najbolj gledane zabavne vsebine te jeseni tudi po zaslugi prepirov in nesoglasij med dvema kmečkima družinama, ki sta se borili za bogato nagrado, ki je na koncu znašala 60.000 evrov.

lili žagar katja tratnik.png

8. Odpuščanja, prestopi in TV-naročnina

Na začetku poletja je v medije prišla novica, da Planet TV zapušča priljubljena voditeljica informativne oddaje Danes, Jerca Zajc Šuštaršič, druga voditeljica, Anja Markovič, pa je bila odstavljena. Takrat so s Planeta pojasnili, da za jesen pripravljajo spremembe v programu, kasneje se je izkazalo, da v voditeljske čevlje na Planetu TV stopata novi voditeljici, namreč Lili Žagar in Katja Tratnik, ki je pred tem zapustila jutranji program na nacionalni televiziji. Dodelili so jima vodenje nove magazinske oddaje Dan. To leto je gledalce presenetila tudi napoved, da komercialnih televizij Pop TV, Kanal A in Planet TV ne bo več mogoče spremljati preko sobne antene. Naročnina za kabelske programe se je tako v povprečju zvišala za 2 do 4 evre. 

Preberite tudi: Alenka Kozolc Gregurič: Raka bom premagala. Kliknite TUKAJ!