Zabava

Slava mu je stopila v glavo

D. F., Vklop, 17.07.2017 18:00:00

Ricardo Abarca, ki igra Vicenta Gallarda v telenoveli Drugače srečna, je zaradi glave v oblakih slave izgubil štiri prste.

Delite na:
Slava mu je stopila v glavo

Ricardo Abarca je mehiški pevec in igralec, ki se je v svetu slavnih najprej uveljavil z glasbeno skupino M5, s katero so posneli en studijski album, kasneje pa je glasbo opustil zaradi igralskega poklica. Svojo prvo večjo priložnost na televizijskih zaslonih je dobil v drugi sezoni mladinske serije Isa, ljubim te (Isa TKM).

Richie, kot ga kličejo prijatelji, je že dobrih 10 let v razmerju z Diano Neira, s katero sta se spoznala na snemanjih telenovele Ljubezen na tržnici (Amores de Mercado). Par je pred dvema letoma javnost presenetil s poroko, lani pa sta prvič postala starša hčerke, ki sta jo poimenovala Julieta. Ricarda smo pri nas, poleg že omenjenih, lahko spremljali še v telenovelah Rebelde, Victoria in v Foxovi kolumbijski seriji Cumbia Ninja.

Pot do slave

Vsak zvezdnik ima svojo zgodbo, kar drži tudi za Ricarda. Njegova pot do slave se je, kot pravi sam, začela po naključju leta 2002, ko je v svojem rojstnem mestu Morelii prijatelja pospremil na avdicijo, s katero so po vsej Mehiki iskali novega člana fantovske glasbene skupine M5. »Vodilni tam so me prepričali, naj sodelujem tudi sam, čeprav tega nisem načrtoval. Tako sem opravil avdicijo, dal svoje podatke, nekaj tednov kasneje pa so me povabili na še eno avdicijo v glavno mesto Mehike. Ker takrat še nisem bil polnoleten, so se vodilni o vseh stvareh dogovarjali z mojimi starši, ki so jim predali vsa potrebna dovoljenja in pooblastila. Na koncu sem bil med tisočimi, ki so se udeležili avdicij, izbran ravno jaz,« se 31-letni igralec spominja svojih prvih korakov na poti do slave.

Težka življenjska preizkušnja

Po vstopu v glasbeno skupino M5 je moral igralec svoj čas razdeliti med turnejo, ki je potekala po celotni Latinski Ameriki in delu ZDA, snemanji albuma in vajami za vloge v nekaterih mehiških telenovelah. »Ko sem se pridružil skupini, me je slava očarala. Ves čas sem razmišljal o tem, kolikšna bi lahko bila moja slava, če bi se dovolj potrudil in dobro opravil svoje delo. Rad sem videl, da se je moj obraz pojavljal v revijah in na televiziji, želel sem si posneti čim več albumov in prepotovati ves svet. Zaradi tega sem se precej oddaljil od vzgoje in vrednot, ki so mi jih med odraščanjem privzgojili starši,« je priznal.

Svojo glavo je izgubil v oblakih slave, kar pa ni trajalo zelo dolgo. Dobro leto po tem, ko se je pridružil skupini, se je znašel v eni najtežjih etap svojega življenja. »S skupino so nas s helikopterjem pripeljali na koncert v Gvatemali. Ko smo se izkrcali, sem zaradi preprostega veselja, da znova stojim na trdnih tleh, naredil največjo neumnost v svojem življenju. Skočil sem v zrak, nato pa sem iztegnil roko, ker sem želel pozdraviti naše oboževalce, ki so nas tam pričakali. Nisem razmišljal, zato mi je krilo helikopterja odrezalo štiri prste na desni roki. V trenutku sem bil prisiljen odrasti in se soočiti s posledicami, ki so jih prinesla moja dejanja. Pozabil sem na slavo, saj sem se moral posvetiti okrevanju po številnih operacijah in sprejemanju nove življenjske situacije, v kateri sem se znašel,« je dejal.

Velik zapeljivec

Ricarda lahko pri nas trenutno spremljamo v telenoveli Drugače srečna (Silvana sin lana), v kateri nastopa v vlogi velikega zapeljivca Vicenta, ki med tednom pridno dela v očetovem podjetju, med vikendi pa se prelevi v kralja zabav. »Ta vloga bo za vedno ostala v mojem spominu, saj zame predstavlja enega najbolj zabavnih projektov, v katerem sem imel priložnost sodelovati. Spoznal sem kup zelo nadarjenih ljudi, s katerimi sem spletel tesne prijateljske vezi. V zgodbi nastopam v vlogi Vicenta Gallarda, ki zna biti zelo spreten z besedami, ko gre za ženske. Čeprav je miren in preprost fant, je tudi veliki zabavljač. Pri interpretaciji sem imel sprva malce težav, saj je on veliko bolj odprta oseba kot jaz, kar je bilo zelo težko prikazati, a sem se sčasoma privadil. Priznati moram, da smo se vsi zelo hitro vživeli v svoje vloge; res smo se počutili kot prava družina,« je še dodal.