mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Selena Gomez, ženska leta

C. R., 22.11.2017 19:30:42

Lani je ameriški Billboard za žensko leta razglasil Madonno, katere zahvalni govor o feminizmu in razlikovanju zaradi spola je bil nadvse odmeven, čast je v srednjeročni preteklosti doletela tudi Beyonce, Taylor Swift, Lady Gaga, Pink, Katy Perry.

Delite na:
Selena Gomez, ženska leta
Selena Gomez Profimedia

Ko so razglasili, da bodo na gala prireditvi 30. novembra letos v Los Angelesu za žensko leta razglasili Seleno Gomez, s(m)o bili številni presenečeni, a le dokler nismo stopili koraka nazaj in prebrali utemeljitve. »Ne le, da Selena kraljuje na lestvicah, ampak tudi vedno znova navdihuje mlade ženske povsod, naj so pristne, naj vračajo svojim skupnostim in naj jih ni strah uporabiti svojega glasu. Nje nikoli ni strah povedati, kaj si misli, in je uporabila svojo platformo za boj za pravice drugih,« je povedal John Amato, predsednik skupine Hollywood Reporter-Billboard Media.

Z vidika prodaje glasbe ji še nikoli ni šlo bolje. V zadnjih treh letih je nanizala vrsto uspešnic, ki so se na Billboardovi lestvici najbolj vročih uvrstile med prvo deseterico, mesto pa našle tudi na lestvici Vklopovih 20: Same Old Love, Hands to Myself, We Don’t Talk Anymore, Bad Liar, Fetish (gostuje Gucci Mane) in It Ain’t Me (gostuje Kygo). Njenim petim ploščam je uspel enak podvig, nazadnje je bila pri vrhu z albumom Revival (2015). A njen vpliv seže dlje od glasbe. Je izvršna producentka letos izdane Netflixove drame 13 Reasons Why (o mladostnikih, ki razmišljajo o samomoru), sklenila je promocijska partnerstva z znamkama Puma in Coach, veliko časa – in pozornosti na družbenih omrežjih, kjer sicer velja za eno najvplivnejših zvezdnic nasploh – namenja dobrodelnim aktivnostim, aktivna je kot Unicefova ambasadorka že od leta 2009, je zagovornica fundacije Step Up za spodbujanje mladih žensk na poti k življenjskim ciljem in mentorica v okviru projekta World Kindness Day.