Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Oktoberfešta na Prepihu postregla z obilo glasbe in zabave

M. Ž., 16.10.2017 07:00:00

Prireditelji so pod velikim šotorom pripravili dva večera, in ga sodeč po nastopajočih tematsko razdelili.

Delite na:
Oktoberfešta na Prepihu postregla z obilo glasbe in zabave
Dva večera se je plesalo in pelo. Mitja Rodič

Oktoberfešta, dva večera glasbe in zabave, je na Preepih nad Novim mestom, ki si ga je zagnana ekipa agencije Event24 lani izbrala za prizorišče njihovih velikih dogodkov, skupno pritegnila okoli 3000 obiskovalcev, željnih zabave in glasbe. In tudi tokrat, tako kot na letošnjih odlično obiskanih zabavah - majskemu Vikendu na Prepihu in avgustovskemu Adijo poletju! – so dobili ravno to.

Prireditelji so pod velikim šotorom pripravili dva večera, in ga sodeč po nastopajočih tematsko razdelili, petkov je bil narodno zabavno obarvan, v soboto pa je bila v ospredju pop, plesna in hrvaška glasba. Kot je povedal Miroslav Šincek iz agencije Event24, izbor nastopajočih narekuje trend, odziv publike in seveda poslušalcev radijskih postaj Aktual, Veseljak in Krka.

Znova je publika od blizu in daleč, med njimi so seveda bili tudi poslušalci omenjenih radijev, pokazali, kako se zabava. V petek jih je ogrevala ekipa Petkove pumpe, veselo razpoloženje so nato netili Veseli svatje, za vrhunec pa v svojem prepoznanem stilu poskrbeli Modrijani, ena najbolj vročih narodno-zabavnih skupin pri nas. Pred nastopom so v zaodrju dejali, da se ne bodo »šparali« in res se niso. In publika, med katerimi so bili tudi ne več tako mladi po letih, a po srcu zagotovo, pa prav tako ne. Gre za dogodek, ki je namenjen več generacijam.

Za živahen začetek drugega večera Oktoberfešte je poskrbela Aktualova galama, ki jo je seveda vodil izkušeni Dean on the Mike, temperaturo je nato dvigovala skupina Skater, do vrelišča pa jo je spravil Jasmin Stavros, ki je ob izdatni glasovni pomoči publike znova dokazal, da je kralj vseh zabav. Dodajmo še to, da so organizatorji dobro poskrbeli tudi za hrano in pijačo, in to po vsem običajnih cenah, roko na srce pa je zelo ugodna tudi vstopnina, ki je velja za oba dneva.

Torej, tudi letošnja Oktoberfešta je nedvomno uspela, a prireditelji iz Event24, ki tudi sicer organizira različne zabave, srečanja in koncerte pa tudi tradicionalne prireditve lokalnih skupnosti, ko je denimo Jernejevo ob šentjernejskem občinskem prazniku, že snuje nove dogodke. 1. decembra vabijo v dvorano Stožice na Aktualov rojstni dan, kjer bo še posebej veličastno, saj bo praznoval 10. rojstni dan, dan kasneje, 2. decembra, pa na koncert poznane francoske romske skupine Gipsy Kings, originalne, poudarjajo prireditelji. Legendarna skupina, ki je prejela tudi grammyja in bo v Stožicah navduševala s svojimi svetovnimi uspešnicami Volare, Bamboleo, Baila me, Djobi Djoba…, že 28 let nastopa na največjih svetovnih odrih, kmalu pa jo bomo torej imeli priložnost slišati in videti tudi v Sloveniji.