900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Nataša Gavranić po porodniški spet pred kamere

Brigita Potočki, Vklop, 17.02.2018 19:01:58

Nataša Gavranić, voditeljica športa na Pop TV: »To delo te zasvoji!«

Delite na:
Nataša Gavranić po porodniški spet pred kamere
Nataša s partnerjem Blažem Jarcem, odgovornim urednikom konkurenčnega Planeta TV Revija Vklop

Če ste v zadnjem letu na Pop TV pogrešali prikupno voditeljico športa Natašo Gavranić, je to zato, ker je bila v resnici odsotna. Razlog pa materinstvo. Nataša in njen partner Blaž Jarc, sicer odgovorni urednik Planet TV in SiOL.net, sta namreč pred dobrim letom postala starša in Nataša se je za nekaj časa posvetila družinskemu življenju. Decembra pa se je z največjim veseljem, kot pravi, vrnila pred kamere, ki jih je že pošteno pogrešala. Zaupala nam je, kako se je spremenilo njeno življenje po rojstvu Gala in kaj je najbolj pogrešala med porodniško.   

Pred dobrim letom ste postali mamica, v kolikšni meri se je spremenilo vaše življenje?
Uf, mislim, da se je kar konkretno spremenilo. Pravzaprav sploh ne vem, kaj sem počela, preden sem imela Gala (smeh), kako sem preživljala proste trenutke, ali mi je bilo kdaj dolgčas ... Zdaj imam zapolnjen vsak trenutek dneva, zdi se mi, da ves čas nekam hitim, na koncu dneva pa samo utrujena padem v posteljo. Je pa tudi res, da si ne predstavljam več življenja brez otroka. Gal je res največji dobrovoljček in je edini, ki me lahko napolni z dobro energijo, tudi kadar imam slab dan. 

Kakšna mama ste, kako bi se opisali?
Precej bolj umirjena, kot sem pred nosečnostjo mislila, da bom. Nivo tolerance se res zviša. (smeh) Zdaj me ne spravi več vsaka malenkost iz tira in mislim, da sem veliko bolj potrpežljiva kot pred materinstvom. Dejstvo pa je, da se izbruhi trme šele dobro začenjajo. Tako da me to vprašajte čez kakšno leto, dve. (smeh)

Vas sin že spozna, ko vas vidi na televiziji, kako reagira?
Ko sem na televiziji, Gal že spančka. Največkrat zaspi že okoli pol osmih zvečer. Glede na to, da me že prepozna na fotografijah in zraven govori »mami mami«, pa bi bilo verjetno podobno, če bi me videl na televiziji. 

Ste med porodniško kaj pogrešali televizijo?
Zelo. Sploh v prvem delu porodniške in potem, ko se je bližala koncu. To delo te zasvoji in nikoli ne moreš v celoti odklopiti tega poklica. Pogrešala sem delo v redakciji, na terenu, adrenalin pred kamero in studijske oddaje v živo, tako da sem se zelo veselila decembra, ko je bil čas za vrnitev v službo.

natasa gavranovic.png

Menda ste želeli postati vzgojiteljica, a ste pristali v medijih. Je to naključje?
Vzgojiteljica sem želela postati še v otroštvu, zdaj pa vidim, da to delo ne bi bilo zame. Zelo spoštujem mirne živce vseh vzgojiteljic in njihov vedno pozitivni odnos do otrok. Priznam, da bi mene zmanjkalo že nekje po uri ali dveh varstva. (smeh) Ni bilo čisto naključje, da sem pristala v medijih, saj sem se v zadnjem letniku gimnazije odločila za študij novinarstva. Potem pa je že v tretjem letniku študija prišla priložnost za delo na televiziji in seveda sem jo takoj zagrabila.

Vaše področje na televiziji je šport. Od kod zanimanje prav za to? Ste sami kaj trenirali, ste športnica?V športu sem pristala po naključju, prej nisem pretirano sledila športnim novicam in nisem bila na tekočem z vsem dogajanjem v športu. Niti se nisem sama resno ukvarjala s športom, moja edina aktivnost je bilo udejstvovanje v plesni skupini, s katero smo trenirale večkrat na teden. Po gimnaziji sem tudi to opustila in se osredotočila bolj na tek, hitro hojo, sprehode v hrib, tudi vodene vadbe. Ko pa sem postala del športnega uredništva na Pop TV, mi je hitro postalo všeč – način dela, tematika, sproščenost poročanja, brez resnih, političnih tem. V ta poklic se preprosto zaljubiš.

Preberite tudi: Gregor Trebušak: Moji čevlji so zelo veliki. Kliknite TUKAJ!