favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Primož Dolničar se vrača na male zaslone

Brigita Potočki, 11.12.2017 17:01:42

Nova balkanska kuhinja z Bozhano in kulinarično razvajanje s Primožem Dolničarjem.

Delite na:
Primož Dolničar se vrača na male zaslone
Revija Vklop

To, da jemo z očmi, je znano. Hrana mora biti že na pogled privlačna, da jo z veseljem zaužijemo. Prav zato so kuharski šefi dandanes pravi mojstri v ustvarjanju ne samo okusnih, pač pa tudi na pogled čudovitih krožnikov. Prav to pa je vodilo ustvarjalcev nove kuharske oddaje Nova balkanska kuhinja z Bozhano – da tudi balkansko kuhinjo naredijo privlačno na pogled.

Na kulinaričnem razvajanju, ki ga je pripravil kanal 24Kitchen v sodelovanju s kuharskim mojstrom Primožem Dolničarjem, ki ga poznamo po dobrotah iz oddaje Z vrta na mizo: Najboljše iz Slovenije, je bil tako premierno predstavljen osnutek nove oddaje, Primož pa je obenem dokazal, da je lokalna hrana ne samo dobra, pač pa tudi estetska.

balkanska kuhinja 1.png

V svojem kulinaričnem studiu, v katerem, kot pravi Primož, kuha, piše kolumne, vodi učne delavnice kuhanja za mlade in stare, organizira »team buildinge« za podjetja in snema videospote, v prostoru pod njim pa v mizarski delavnici ustvarja izdelke iz masivnega lesa, nam je pripravil odlično slovensko martinovo kosilo, pripravljeno na malo bolj svež način. Za predjed smo se podali na severno Primorsko in si privoščili čompe, polnjene s postrvjo. Nadaljevali smo v Prekmurju z odlično bučno juho z dimljeno pečeno peso, sortirano na maslu s pehtranom, ki je Primožev zaščitni znak. S štruklji, v skladu z martinovim polnjenimi z rdečim zeljem, smo se vrnili na Gorenjsko in si na koncu za glavno jed privoščili še račko, pripravljeno ne v vinu, kot je običaj, pač pa v pivu, ker je to Primoževa najljubša pijača. Sladico smo si pripravili sami po njegovi zamisli iz drobljenca, skute, nasekljanih orehov in kakija. Za prste polizati!

balkanska kuhinja 3.png

Kdo je Bozhana?

Zmagovalka tretje sezone bolgarskega tekmovanja MasterChef, 28-letna Bozhana Katsarova, je oboževalka francoskih sladic in skandinavske kuhinje, a v oddaji Nova balkanska kuhinja z Bozhano pripravlja klasične balkanske jedi v kombinaciji z neobičajnimi dodatki, predvsem pa bolj prijetne na oko. V posamezni epizodi se osredotoča na točno določeno vrsto hrane, predstavi številne nasvete za združevanje hrane in pijače ter trike za pripravo in shranjevanje hrane doma. »Zelo sem vesela, da sem del kulinarične oddaje, ki bo pokazala moje recepte in humor. Pričakujte oddaje, ki bodo pokazale vse skrivnosti in sijaj klasične balkanske kuhinje! Upam, da bodo tudi naše babice gledale in zase našle kakšen nov navdih,« pravi Bozhana, ki zadnjih devet let živi na Nizozemskem, kjer je dobila priložnost za ustvarjanje jedi z različnih koncev sveta.