stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Osemletna deklica iz serije Mama osvojila srca gledalcev

D. F., Vklop, 21.02.2018 19:01:44

Na televizijskih zaslonih lahko trenutno spremljamo turško serijo Mama (Anne). Gledalce je v vlogi Melek s svojo prepričljivo uprizoritvijo osvojila osemletna Beren Gökyıldız, ki je kljub svoji mladosti prava zvezdnica svetovnega kova.

Delite na:
Osemletna deklica iz serije Mama osvojila srca gledalcev
Slovenskim gledalcem je srca ogrela deklica Melek iz turške serije Mama. Revija Vklop

Čeprav slava s sabo prinaša veliko prepoznavnost, se Beren na to ne ozira – bolj pomembno se ji zdi, da ves prosti čas preživi s svojo družino, še posebej ko se s starši in mlajšim bratcem odpravi na obisk k babici. Tako kot na televizijskih zaslonih je Beren tudi v zasebnem življenju zelo energično in pogumno dekle, katere obraz (skoraj) vedno krasi čudovit nasmešek.

Vestna učenka

Beren obiskuje drugi razred osnovne šole, ki ji povzroča nekaj manjših preglavic, saj je snov zahtevna, sama pa zaradi snemanj pri pouku pogosto manjka. Še nikoli se ni zgodilo, da bi bili kateremu otroku všeč vsi šolski predmeti, in Beren pri tem ni nobena izjema. Ne mara matematike, kar nekaj preglavic ji povzroča angleščina, zato pa zelo rada riše in se igra, sama ali s prijatelji. »Zdaj obiskujem drugi razred, ki je veliko zahtevnejši od prvega. Veliko težav imam z matematiko in angleščino, najraje pa se igram in rišem. Zelo rada hodim v šolo, kjer se lahko družim s prijatelji. Učitelji so do mene zelo prijazni, velikokrat mi pomagajo in razumejo, zakaj tako pogosto manjkam pri njihovih urah. Čeprav mi veliko ljudi govori, da sem izvrstna igralka, nisem povsem prepričana, da si to želim početi, ko bom odrasla. Zelo rada imam gimnastiko, zato bi z veseljem počela kaj, kar je povezano s tem. Prav tako zelo rada plavam in se potapljam – potopim se lahko že dober meter in pol globoko. Sicer pa sem še zelo mlada, pred menoj je še ogromno časa, preden se bom morala odločiti, kaj natanko si želim,« je deklica ponosno dejala za turške medije.

mama beren.png
Beren s staršema
Revija Vklop

Nadarjena igralka

Beren v seriji Mama nastopa v vlogi deklice Melek, ki nima lepega otroštva, saj jo mama in očim zlorabljata. Ko se tega zave njena učiteljica, jo ugrabi, saj ji želi pomagati in ji nuditi lepše življenje. Kljub zapleteni tematiki pa mlada nadobudna igralka pravi, da ji sama snemanja niso predstavljala težav. »Res je, da sem zaradi napornih snemanj, šole in učenja pogosto zelo utrujena, toda snemanja sama so se mi zdela preprosta. Poleg tega so mi soigralci vedno priskočili na pomoč, ko sem jo potrebovala. Moram pa priznati, da je bilo nekaj zahtevnih prizorov, ki jih nisem dobro razumela, zato so na snemanja večkrat pripeljali psihologa, ki mi je te prizore pomagal bolje razumeti in mi je podrobneje opisal, kako naj jih odigram in kakšna čustva moram ob tem pokazati. Najbolj mi je bilo med snemanji všeč to, da sem med premori ves čas jedla prigrizke,« je smeje povedala mlada igralka, ki je za svoja leta zelo zrela.

mama serija.png
Majhna Beren z velikima soigralkama Cansu Dere in Vahide Perçin
Revija Vklop

Zlobni jeziki ali resnica?

Slava ima vedno svoje prednosti, a tudi slabosti. Velika medijska prepoznavnost je tista, zaradi katere igralci stežka ohranijo svoje zasebno življenje skrito pred očmi javnosti, obenem pa so izpostavljeni številnim govoricam, ki se včasih izkažejo za resnične, spet drugič pa za lažne. Žal Beren kljub svoji mladosti ni nobena izjema, saj po nekaterih medijih že krožijo govorice, da naj bi jo starša silila v igranje, zaradi česar naj bi bila deklica oropana običajnega otroštva. Nobeden izmed članov družine teh govoric za zdaj še ni komentiral, je pa Beren v enem izmed intervjujev že pred časom poudarila, da je bila sama tista, ki se je želela preizkusiti v vlogi igralke. »Ko sem doma omenila, da si želim postati igralka, me je prva podprla mama. Oče ni bil prepričan, da bi bilo to dobro zame. Mama je bila tista, ki ga je morala dolgo časa prepričevati, da je sprejel mojo željo in me podprl. Od takrat se močno trudim, da bi bila dobra pri svojem delu in v šoli, saj ju ne želim razočarati. Oba starša me ves čas spremljata na snemanjih, zato veliko časa preživimo skupaj kot družina,« je dejala deklica.

Preberite tudi: Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska. Kliknite TUKAJ!