Zabava

Lahkonočnice v oddaji Lahko noč, otroci!

odkrito, 11.09.2017 07:22:15

5 četrtkov – 5 novih pravljic v živo.

Delite na:
Lahkonočnice v oddaji Lahko noč, otroci!

Prvi program Radia Slovenija in A1 Slovenija sta združila sodobne pravljice in radijsko oddajo za otroke z več kot 50-letno tradicijo. V oddaji Lahko noč, otroci! boste lahko ob četrtkih v živo prisluhnili novim Lahkonočnicam sodobnih slovenskih avtorjev. Tokrat bodo najmlajše poslušalce s svojim mehkim glasom v trden spanec s pripovedovanjem pravljic zazibali priznani slovenski igralci. Novim Lahkonočnicam lahko v oddaji Lahko noč, otroci! v živo prisluhnete vsak četrtek do 28. septembra na Prvem programu Radia Slovenija in na Facebook straneh A1, 1. programa Radia Slovenija in RTV Slovenija.

Pravljice znanih sodobnih avtorjev Ane Duše, Cvetke Sokolov, Boštjana Gorenca – Pižame, Damjane Kenda Hussu in Žige X Gombača bodo v živo iz radijskega studia, ob glasbeni spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča iz Big Banda RTV Slovenija, pripovedovali legendarni slovenski igralci; Sandi Pavlin, Ljerka Belak in Jurij Souček.

Prva pravljica, ki bo na sporedu 31. avgusta ob 19.45, bo že 60. Lahkonočnica in jo bo pripovedoval Sandi Pavlin. Pet četrtkovih večerov boste lahko v živo spremljali ustvarjanje pravljice na frekvencah Prvega programa Radia Slovenija ali v Facebook prenosih na straneh A1, Prvega programa Radia Slovenija in RTV Slovenija.

31. 8. 2017, Ana Duša: O knjigah, ki jih za vsak slučaj nihče ni bral. 

7. 9. 2017, Cvetka Sokolov: Bratec delfin. 

14. 9. 2017, Boštjan Gorenc – Pižama: Vitez Vane in troglavi zmaj. 

21. 9. 2017, Damjana Kenda Hussu: Mravljinček potepinček.

28. 9. 2017, Žiga X Gombač: Adam in njegova tuba.