Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dve življenji Lize Miller

M. Š., 12.12.2017 20:01:38

Priljubljenost serije iz sezone v sezono narašča.

Delite na:
Dve življenji Lize Miller
Revija Vklop

Sutton Foster že četrto sezono – zadnja dva dela sta bila na Foxu Life na sporedu v sredo, 6. decembra – blesti v vlogi 40-letnice Lize Miller, ki se je zlagala, da je stara 26 let, da bi dobila želeno službo v založništvu. Duhovita in zapletena zgodba ter odlična igralska zasedba navdušujejo tako gledalce kot kritike. 

V mestu, ki nikoli ne spi, in med generacijo, ki je odrasla v povsem drugačnem času kot ona, ima Liza zelo zahtevno nalogo, da se dokaže in hkrati poskrbi, da nihče ne odkrije njene skrivnosti. Glavno junakinjo je odlično upodobila danes 42-letna Sutton Foster, sicer pevka in plesalka na Broadwayu, dvakratna dobitnica nagrade tony. Prav zaradi igralke, njenega pristnega optimizma, prešernega nasmeha in prikupne nerodnosti je Liza kljub svojim nepremišljenim, včasih celo neetičnim odločitvam v očeh gledalca stežka negativka.

Igra prestolov za ženske 

Tako se je glasil eden od zapisov ob premieri letošnje četrte sezone. A brez strahu, da bi se hoteli spuščati v vsebino ali bognedaj v primerjavo ... Pomlajena (Younger) je pač zabavna serija, ki je letošnje poletje presegla lastne rekorde gledanosti in znova navdušila žensko občinstvo med 18. in 50. letom starosti. Nič presenetljivega, saj je namenjena prav njim. Darren Star, avtor uspešnic Beverly Hills 90210, Melrose Place in Seks v mestu, je v istoimenski knjigi avtorice Pamele Redmond Satran (nekdanja modna urednica pri reviji Glamour), ki je izšla leta 2005, prepoznal zgodbo ženske, ki je sicer pri svojih štiridesetih še vedno dejavna in polna energije, vendar v očeh nove hipergeneracije, t. i. milenijske miselnosti in številnih tehnoloških pridobitev zadnjega desetletja pravzaprav zastarela in tudi sama potrebna »ponovnega rojstva«. V času, ko nas prepričujejo, da so štirideseta nova dvajseta, je to v resnici nuja, a kot duhovito in zabavno prikaže Pomlajena, prav nič preprosta. Zanimivo je spremljati zgodbe, ki jih glavna junakinja doživlja z dveh zornih kotov: neizmerno uživa kot dvajsetletnica, ko doživlja strastno ljubezensko razmerje z mladim Joshem (Nico Tortorella) ali ko ob boku mlade kolegice Kelsey (Hilary Duff) in njene prijateljice Lauren (Molly Bernard) spoznava življenje sodobne mlade Newyorčanke, hkrati pa je pri svojem delu uspešna tudi zaradi izkušenj, ki si jih je nabrala v svojih letih, in je za razliko od svojih mladih sodelavcev v službi bolj razumevajoča do svoje šefice, direktorice marketinga Diane Trout (Miriam Shor), cinične in osamljene ženske, ki je kariero zgradila za ceno družine, ter lastnika založbe Charlesa Brooksa (Peter Hermann), ki po ločitvi sam skrbi za odraščajoči hčerki. Ob vsem tem Lizo podpira in celo spodbuja najboljša prijateljica Maggie (Debi Mazar), lezbijka svobodnega duha in priznana umetnica, ki  predstavlja svojevrstno stičišče obeh svetov.

pomlajena sutton foster.png

Peta sezona aprila 

Za razliko od slovite Shonde Rhimes (Talenti v belem, Škandal) in Julie Plec (Vampirski dnevniki), ki sta večkrat javno trdili, da sta že zelo zgodaj vedeli, kako se bodo njune serije končale, je Darren Star previden in zatrjuje, da vedno razmišlja samo sezono vnaprej. Ekipa scenaristov je peto sezono pričela pisati oktobra v Los Angelesu, snemanje v New Yorku pa je predvideno za prihodnji februar. Na veselje oboževalcev naj bi prvo epizodo nove sezone predvajali že aprila.

patricia field vklop.png
Patricia Field
Revija Vklop

Oblačenje s humorjem

Ko mora ženska pri štiridesetih dajati vtis dvajsetletnice, je pomembno, kaj bo oblekla. Za to v seriji skrbi slovita Patricia Field, najbolj znana po sodelovanju v komediji Hudičevka v Pradi in seriji Seks v mestu. Za vsako žensko ima preprost nasvet: »Oblačite se s kančkom humorja. Natočite si kozarec vina, odprite omaro in začnite kombinirati.«