Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

wc papir Svet24.si

Osumljenec noče iti na stran že 32 dni, še en ...

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Kulinarika

Za prste obliznit: Mandljevo pecivo s sirovo glazuro

M. O. Ž., 27.11.2017 17:01:53

Pripravite doma okusno mandljevo pecivo.

Delite na:
Za prste obliznit: Mandljevo pecivo s sirovo glazuro
Revija Maja

50 minut
420 kalorij

Mandljevo pecivo s sirovo glazuro
Sestavine:
Za testo:
125 g masla
4 jajca
150 ml kisle smetane
50 g mletih mandljev
½ žličke mandljeve arome
225 g moke
7,5 g pecilnega praška
ščepec soli
8 polovičk breskev iz kompota

Za glazuro:
280 g mehkega sira (npr. maskarpone)
½ žličke vaniljeve arome
2 žlici sladkorja v prahu

Za posip:
25 g mandljev v rezinah

Priprava:
1. Rezine mandljev stresemo v pekač in jih v pečici, ogreti na 180 stopinj, pražimo od 3 do 4 minute.
2. Za testo kremasto stepemo sladkor in maslo, počasi dodamo jajca in kislo smetano. Vmešamo mlete mandlje, mandljevo aromo ter moko s soljo in pecilnim praškom.
3. Testo vlijemo v pekač (velikosti 30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko, in vanj vtisnemo polovičke breskev. Pečemo od 30 do 35 minut na 180 stopinjah.
4. Sir, vaniljevo aromo in sladkor v prahu zmešamo in s tem namažemo ohlajen pečen kolač. Potresemo s praženimi mandlji.