stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Za čokoholike: čokoladni razpokančki

Revija Maja, 17.02.2018 15:01:01

Posladkajte se s slastnimi čokoladnimi razpokančki.

Delite na:
Za čokoholike: čokoladni razpokančki
Revija Maja

Čokoladni razpokančki (30 min)

Sestavine za 25-30 piškotov:
225 g temne čokolade
125 g masla
200 g rjavega sladkorja
2 jajci
1 žlička vaniljinega ekstrakta
150 g moke
2 žlički pecilnega praška
100 g kokosa
150 g kandiranega sadja
2 žlici mleka
6 žlic sladkorja v prahu

Priprava:

1. Čokolado nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo.

2. Maslo in sladkor kremasto stepemo, postopoma dodamo še stepeni jajci in vaniljo. Prilijemo stopljeno čokolado.

3. Nad čokoladno maso presejemo moko, pecilni prašek in ščepec soli. Dodamo še na drobne koščke narezano kandirano sadje, mleko in kokos.

4. Pokrijemo in shranimo za dve uri na hladnem.

5. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Sladkor v prahu stresemo v skodelico. Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice in jih povaljamo v sladkorju v prahu.

6. Kroglice odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 12 minut.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z igralko Darjo Reichman. Kliknite TUKAJ!