urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. februarja

Liam Gallagher Svet24.si

Pevec trdi, da so mu policisti za kazen zoba ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Kulinarika

Tako pripravljenih jeter najbrž še niste jedli!

M. S., Maja, 11.02.2018 11:01:39

Gurmani vedo, da so prava poslastica, ki se odlično ujame s sadjem, kot so hruške.

Delite na:
Tako pripravljenih jeter najbrž še niste jedli!
Revija Maja

Telečja jetra s hruško

Sestavine za 4 osebe:
600 g telečjih jeter
poper
1 bio limona
2-3 rdeče čebule
2 majhni hruški
2 vejici žajblja
2 žlici olivnega olja
250 ml suhega rdečega vina
sol
60 g hladnega masla

Priprava:

1. Jetra narežemo na tanke trakove, jih popramo, pokrijemo in odstavimo.

2. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in z lupilnikom za zelenjavo narežemo lupinico.

3. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Hruške umijemo in narežemo na krhlje. Peške odstranimo. Žajbelj sesekljamo.

4. V ponvi segrejemo olje in zlato popražimo jetra. Ne več kot dve minuti! Odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.

5. V ponev stresemo limonino lupino, čebulo in koščke hruške, popražimo, zalijemo z vinom in zavremo. Solimo, popramo, potem pa znižamo temperaturo in vmešamo maslo in žajbelj.

6. Postrežemo z jetri na segretih krožnikih.

Majin nasvet
Jed izboljšamo z dodatkom konjaka in ponudimo s polento.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!