Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Tako pripravljenih jeter najbrž še niste jedli!

M. S., Maja, 11.02.2018 11:01:39

Gurmani vedo, da so prava poslastica, ki se odlično ujame s sadjem, kot so hruške.

Delite na:
Tako pripravljenih jeter najbrž še niste jedli!
Revija Maja

Telečja jetra s hruško

Sestavine za 4 osebe:
600 g telečjih jeter
poper
1 bio limona
2-3 rdeče čebule
2 majhni hruški
2 vejici žajblja
2 žlici olivnega olja
250 ml suhega rdečega vina
sol
60 g hladnega masla

Priprava:

1. Jetra narežemo na tanke trakove, jih popramo, pokrijemo in odstavimo.

2. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in z lupilnikom za zelenjavo narežemo lupinico.

3. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Hruške umijemo in narežemo na krhlje. Peške odstranimo. Žajbelj sesekljamo.

4. V ponvi segrejemo olje in zlato popražimo jetra. Ne več kot dve minuti! Odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.

5. V ponev stresemo limonino lupino, čebulo in koščke hruške, popražimo, zalijemo z vinom in zavremo. Solimo, popramo, potem pa znižamo temperaturo in vmešamo maslo in žajbelj.

6. Postrežemo z jetri na segretih krožnikih.

Majin nasvet
Jed izboljšamo z dodatkom konjaka in ponudimo s polento.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!