Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ta teden kuhamo s trenerko Nives Orešnik

Lara Paukovič, 22.11.2017 11:01:26

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njeno ali njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

Delite na:
Ta teden kuhamo s trenerko Nives Orešnik
Osebni trener Jan Kovačič in nekdanja mis Slovenije Nives Orešnik sta od mičnih hostes Barcaffѐja pred začetkom prireditve prejela tudi kapučino Fantasy. M24.si

Fit solata

»Glede na hiter tempo življenja je vzdrževanje zdravega načina prehranjevanja dokaj težko,« se zaveda promotorka zdravega življenja Nives Orešnik. »Sama sem primer moderne ženske, ki veliko dela, je ves dan aktivna, od doma odhaja zgodaj zjutraj in domov prihaja pozno zvečer. Kosilo si zato pripravim na hitro, izberem najbolj zdrave sestavine in ne zapletam z vrstami prilog, omak, juhami, solatami in sladicami. To pustim za konec tedna oziroma kak prost dan. Med tednom se namesto tega znajdem s pomočjo trenda zdravih skledic, ki me je resnično zasvojil. Zdrave solate, priloge ali različne druge kombinacije si pripravim v skledo (zmeraj imam isto merico) in iz njih pripravim pisan, zdrav obrok.« Sestavine za eno od tovrstnih solat je zaupala tudi bralcem Zvezd.

Sestavine:
zelena solata 
½ sveže kumare
popečena zelenjava (½ bučke, ½ rdeče paprike)
2 jedilni žlici rdeče leče (1 žlica nekje 15–20 g)
1,5 jedilne žlice čičerke
2 jedilni žlici zrnatega sira
¼ avokada
himalajska sol
olivno olje
balzamični kis

Priprava:
Sestavine zmešajte in začinite po želji – Nives priporoča začimbe, navedene med sestavinami. Dodaja, da sestavine v svojih zdravih skledicah kombinira poljubno, odvisno od dneva – včasih so polne popečene zelenjave, koščkov mesa (piščanca, ribe, govedine …), kdaj se v njih znajde sveža zelenjava, jajce ali tofu, včasih pa doda kuskus ali ajdovo kašo, ki jo skuha skupaj z zelenjavo.